torsdag, november 29, 2007

Reinfeldt: Det mångkulturella samhället är spännande och intressant

"Både den europeiska och svenska debatten om integration och segregation leder i fel riktning, menar statsminister Fredrik Reinfeldt.
– Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar.
Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.
För att utveckla sin politik på området tillsätter den moderata partistyrelsen i morgon en arbetsgrupp mot utanförskap och segregation som ska ta fram nya ståndpunkter inför valet 2010."

"Moderaterna vill också formulera en politik för återvandring. Många asylsökande och anhöriga till dem börjar nu närma sig pensionsåldern. Ett av uppdragen blir därför att undersöka möjligheterna att bistå invandrade pensionärer, med permanenta uppehållstillstånd, att ”återvandra” till sina hemländer om de så vill.
Flera invandrargrupper driver redan i dag frågan om att det ska bli möjligt att ta med sig pensionen tillbaka till hemlandet. Det är en av de modeller som moderaterna nu vill överväga. "


"Den tredje punkten på arbetsgruppens dagordning är den svenska värdegrunden i ett mångkulturellt Sverige. Fredrik Reinfeldt tycker att det svenska samhället å ena sida visar för liten förståelse för människors olika religiösa uppfattningar och kulturella bakgrund, å andra sidan inte står upp för den svenska synen på demokrati och mänskliga rättigheter."

Läs mer i SvD

Inga kommentarer: