torsdag, maj 06, 2010

Kent Ekeroth: Polisen tar in Herslow till förhör p.g.a. teckning om Muhammed!


"Sydsvenskan skriver att polisen tagit in Carl P Herslow för att:

Herslow misstänkt för hets mot folkgrupp som tryckfrihetsbrott. Orsaken är Skånepartiets affischer som visar en naken åldrad Muhammed tillsammans med en naken ung flicka.

Att det gått så långt i Sverige att polisen nu tar in folk som kritiserar, förlöjligar eller hånar en religiös figur är helt uppåt väggarna. Det tillhör vår tryck- och yttrandefrihet att håna religion, det tillhör våra västliga friheter att kunna uttrycka oss precis hur vi vill om religiösa figurer."

Läs mer på Kent Ekeroths blogg

Läs också Ted Ekeroths blogg:

"Sydsvenskan rapporterar om att polisen i Malmö nu tagit in Skånepartiets ordförande Carl P Herslow till förhör. Detta efter att han, för andra gången, varit på Stortorget i Malmö med en affisch föreställandes Muhammed och en 6-årig flicka.

Enligt Sydsvenskan ska tilltaget av polisen begärts av justitiekanslern.

Det är helt bisarrt. Polisen agerar nu censor och åsiktspolis. Att Muhammed våldförde sig på småbarn är ingen hemlighet, det är vida känt. Att Carl P Herslow tar upp detta inför allmänheten ska alltså betraktas som ett brott mot yttrandefrihete, ”hets mot folkgrupp”? Det är samma vansinniga föreställning som pågår i Holland där Geert Wilders står åtalad för ungefär samma sak – kritik av islam."

Åsiktspolisen slår till, muslimerna jublar. Stortorget nästa vecka med bild på Muhammed?

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: