torsdag, maj 13, 2010

Lars Hedegaard, Trykkefrihedsselskabet: Besök hos en dödsdömd

Fritt översatt från danska av Fröken Sverige. Använd gärna använda texten - men behåll länkarna och länka till denna blogg:

Lars Vilks överfallen på universitetet i Uppsala

12 maj 2010 Lars Hedegaard - orförande i Trykkefrihedsselskabet

Det kan inte vara här!

Efter att ha lämnat Köpenhamn en tidig lördagsmorgon, kört mot norr till Helsingör och tagit färjan över till Sverige, har vi fortsatt mot norr längst den skånska kusten, tills vill kommer till en liten stuga som skulle få "hillybillerna" (bondlurkarna) i West Virgina och invånarna längst Tobacco Road att känna sig skamsna.

Kan denna fallfärdiga byggnad verkligen vara ett hem för den världsberömda svenska konstnären Lars Vilks, mannen vars teckning av den rådvilla profeten i en rondell skapat så mycket raseri, att Jihad-Jane var villig att resa hela vägen från Amerika för att döda honom, samtidigt som mullor med långa skägg har lovat $ 150.000 till vem som helst, som skar halsen av honom?

Men det är rätt, vi har kommit till rätt ställe och blir snart mottagna av Vilks, som har observerat vår ankomst på långt håll.

En gång så bodde frihetens och de västliga värdenas förkämpar i slott som Blenheim Castle. Våra dagars churchillar får nöja sig med mindre, men deras mod och bedrifter kan lätt jämföras med det som stora män och kvinnor förr uträttade.

Några få dagar före vårt besök så hade Trykkefrihedsselskabet påbörjat försäljningen av 1000 exemplar av Vilks Muhammedteckning, och vår lilla delegation har tagit med dem så att Vilks kan numrera och signera dem.

Innan han kastar sig över arbetet, så berättar konstnären att han är vid gott mod. Han ångrar inget och världen ska inte förvänta sig någon ånger eller någon ursäkt från honom.

Vilks känner att det har skett en förändring i det svenska samhället sedan profeten i rondellen först blev visad 2007. Han får visserligen ganska hotfulla telefonsamtal, men tar dem sällan allvarligt. Han är fortfarande persona non grata hos de svenska medierna och den intellektuella eliten, som hatar honom för att han har sårat de överkänsliga muslimerna, men han får massor av stöd från vanliga svenskar.

Svenskar har till slut börjat förstå värdet av yttrandefriheten. Ideologin om att spridningen av islamisk fundamentalism är en berikelse för samhället är på väg att bryta ihop - det är i alla fall Vilks uppfattning.

Alla försök på att stänga munnen på han har misslyckats, för han blir ofta inbjuden för att ge föreläsningar och delta i offenliga diskussionsmöten. Just nu så ser han fram till att om tre dagar tala på den Filosofiska Instutionen vid det berömda universitetet i Uppsala.

Videos av vad som skedde under detta möte har gått världen runt. Det måste nu står klart för alla och envar, som har ögon i huvudet, exakt vilken sorts kulturberikning som allahu akbar-flocken representerar.

Det är dags att ställa frågor. Hur kunde den svenska säkerhetspolisen - SÄPO - tillåta mängder av uppenbara bråkstakar att komma in i möteslokalen? Vem håller de svenska myndigheterna med - frihetens förkämpar eller tillhängarna av den islamiska totalitarismen?

Så här enkelt kan det sägas.

För Trykkefrihedsselskabet är saken mycket enkel: Vi är glada för att kunna erbjuda Lars Vilks teckning till försäljning. Vi betraktar det som vår plikt att försvara varenda en som är dödsdömd för att ha insisterat på sin grundlagssäkrade rätt att säga sin mening.

Vi uppmanar alla frihetens förkämpar att visa praktiskt solidaritet med Lars Vilks och försäkra sig om ett exemplar av hans ikoniske tegning.

Get your copy of Lars Vilks' world famous picture of Muhammad

Orginaltexten av Lars Hedegaard HÄR

Mera läsvärt här:

Snaphanen -
Besøg hos en dødsdømt

Mikael Jalving : Vold virker – nu også i Sverige

Nicolai Sennels: Tredje världskriget: Så blir det
Jihad i Malmö: Muhideen Jelle missade muhammedteckningen
Under Ahmadinejads paraply
Jyllands-Posten skickar Westergaard på semester

http://gatewaypundit.firstthings.com/2010/05/raging-muslim-students-screaming-allahu-akbar-attack-swedish-artist-during-free-speech-lecture-video/

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: