söndag, januari 13, 2008

Somalierna kan få eget aktivitetshus i Göteborg

" Somaliska huset, kan det bli modellen för hur Göteborgs somalier bättre ska integreras i det svenska samhället?- En spännande idé, tycker Ann Lundgren, integrationsansvarig i kommunledningen."

"Projektet Somaliska huset är ett förslag till hur somaliernas integration kan underlättas.Föräldrar ska få stöd i föräldrarollen, som skiljer stort mellan Somalia och Sverige.Somaliska ungdomar ska få den hjälp med läxläsning de kanske inte kan få hemma.Satsning på idrott ska ge somaliska ungdomar positiva alternativ på fritiden.Inom husets ram ska somaliska flickor och kvinnor kunna driva egna aktiviteter.Bredden i den somaliska kulturen ska visas med musik, dans, film, teater etc."

Läs mer i GP

Hur vore det om de lärde sig den SVENSKA KULTUREN istället för den somaliska? I synnerhet om det ska finansieras med skattemedel.

Vidare står det:

"- Det är en fin tanke att ha ett hus för alla somalier, över klangränser, kön och åldrar, säger Ann Lundgren.

Oro för käppar i hjulet

Fin men svår. Det finns en påtaglig oro bland de inblandade att andra krafter inom den somaliska gruppen ska försöka stoppa projektet, nu när GP gett offentlighet åt planerna. Klangränser och varierande tolkningar av islam sätter ofta käppar i hjulen på initiativ som skulle kunna ena somalierna."

Tack för tipset, DL!

Inga kommentarer: