tisdag, februari 26, 2008

Radio Halland mörkar....

En av läsarna har mailat idag och jag fick lov att publicera mailet:

Vid 11.00 tiden i dag rånades Swedbank på Nyhems Torg i Halmstad. Lyssnade på
Radio Hallands nyhetssändning 12.30. Polisens presstalesman redogör för situationen.
Ensam man med pistol.... kräver pengar under pistolhot... flyr på moped.... Och vi har
ett bra signalement på rånaren!


Men dock inte ett ord om detta signalement!

Jag ringer genast till polisens presstalesman i Halmstad. Undar varför man i hela friden inte
berättar för lyssnarna om signalemenetet...!
- Vi har lämnat utförligt signalement till både pressen och Radio Halland, säger presstalesmannen, och det finns dessutom på nätet.



- Hur lyder det korrekta signalementet? undrar jag.

- Ung man ca 20 år, brun jacka... så och så, så och så byxor, hade ryggsäck... och med utländskt utseende... Alltså ett mycket bra signalement.

Ringer omedelbart upp Radio Halland. Talar med kanalansvarige Andrea Valderrama. Jag undar varför man inte läser upp signalementet i radio... som svar får jag en massa ursäkter.

Men man skall läsa upp det senare... i nästa nyhetssändning!


- Senare, men det är ju nu det gäller. Rånaren ges ju annars ett utmärkt försprång på en hel timma, genom att Radio Halland vägrar hjälpa polisen. På vilken sida står Radio Halland egentligen. Varför väljer man att mörka sanningen....? Och som Radio Halland för övrigt tycks ha för vana att göra!

- Radio Halland mörkar aldrig!.... säger Valderrama. Tack för din åsikt! Sedan läggs luren på...

Lyssnar på nyhetssändningen 13.30. Rånaren fortfarande på fri fot. Kom undan med en stor summa pengar. Efter intervju med polisens presstalesman igen, läser Valderama (tror jag att det var...) oengagerat upp signalementet. Naturligtvis utelämnas en mycket viktig detalj. Ja visst... självklart... inte ett ord om "utländskt utseende..."! Här är det den politiska korrektheten som gäller!

Ytterligare ett solklart! mörkläggningsexempel - bland tusentals andra - iscensatta av svensk media. Trots att Radio Halland hade fått ett bra och korrekt signalement på gärningsmannen av polisen, vägrar man ändå läsa upp det i radion. I stället för att underlätta för polisen i sitt arbete, i ett mycket allvarligt brottsfall, väljer man att tiga ihjäl informationen. Därmed ökar chanserna givetvis för den pistolbeväpnade bankrånaren på sin moped att, slinka igenom polisens nät. Och kanske till och med skada andra människor.

Genom att inte dölja väsentlig fakta, underlättas naturligtvis polisens arbete, samtidigt som allmänheten samtidigt kan bidra med värdefull hjälp. Genom att som i detta fall koncentrera sig på rätt typ av människor i stadsbilden... ung man, ca 20 år, brun jacka, ryggsäck, utländskt utseende.... Men icke sa Nicke. Radio Halland väljer att mörka. Det gäller att vara politikt korrekt i precis alla lägen...! Att sedan samhället kanske får betala ett orealistiskt högt pris, tycks inte bekymra media det allra minsta.

Fast när det gäller vägarbeten, kor som förirrat sig ut i skogen, bortspungna hundar eller halka på någon bygata... då kan man babba i all oändlighet och "upplysa" precis hur länge som helst! Men när det gäller en pistolbeväpnad bankrånare...med utländskt utseende, nej absolut inte!

Man blir så trött på detta ständiga hyckleri. Dag ut och dag in. Alltid samma visa......alltid!

Trött radiolyssnare

Inga kommentarer: