onsdag, juli 02, 2008

Värnamo: Bosnier vill ha EGEN äldrevård som ska betalas med skattemedel

"Var elfte kommuninvånare i Värnamo kommun är från Bosnien. Många av dem börjar bli gamla och det är lätt att de blir isolerade. För att bryta isoleringen vill bosniska föreningen öppna dagcentral och en vårdavdelning med bosnisk personal."

"Föreningen vill skapa en slags dagcentral för äldre. Redan idag finns ett bibliotek med 450 böcker på bosniska, filmer osv. Men målet är framförallt att träffas och prata. För Sead Maslan ser många ensamma och isolerade äldre bosnier i Värnamo.

Men bosniska föreningen anser också att det finns behov av en vårdavdelning med 12 - 16 platser, där personalen ska vara bosnisk. Det ska också serveras bosnisk mat, för det är svårt för äldre att äta ordentligt om inte maten är välbekant säger Sead Maslan. Nu vill de ha projektbidrag för att komma igång, för bosniska föreningen är redo."

SR

Tack för tipset, OttO!

Ska bli spännande att se vad som händer med detta då jag vet folk som har sina farföräldrar inom äldrevården i just Värnamo och där finns det inga pengar. Så nu ska vi se om det finns pengar åt lite apartheid/särbehandling istället? Det brukar det ju göra...

Om någon tycker att skattemedel ska gå till alla svenska medborgare och inte för särbehandling av särskilda grupper, så varför inte kontakta Värnamo kommun?

Om någon vill maila eller ringa:

Värnamo kommun
331 83 Värnamo
kommunen@varnamo.se
Tel. växel: 0370-37 70 00
Tel. kommunkansli: 0370-37 71 15
Tel. kommunstyrelsens ordförande: 0370-37 71 02

Inga kommentarer: