tisdag, oktober 21, 2008

Mona Sahlin duperad av SVT - Muslimska friskolan gräver vidare om Halal-TV

Mona Sahlins pressekreterare känner inte till att socialdemokraternas partiledare medverkar i Halal-tv. Detta trots att Mona Sahlin får ställa upp som skyltdocka på SVTs frontfoto för programmet, enligt nya nättidningen Nyheter24.

"När Nyheter24 når Mona Sahlins pressekreterare Stefan Engström är han ovetandes om Sahlins medverkan i programet.

– Var har du hört det här? Det känner jag inte till."

Engström ber att få återkomma när han fått reda på vad det gäller"

Nyheter24

I höger spalt om artikeln finns det uppföljning i ämnet. Samt under ovan artikel finns en video på stening. OBS! STARKA BILDER

"– Jag förutsätter ju att SVT är ärliga, säger Sahlins pressekreterare"

Mona Sahlins pressekreterare förutsätter att SVT inte anställer sådana som uttalar stöd för stening. Därför ska socialdemokraterna nu kolla upp om uttalandet om stening som gjordes av Cherin Awad. Halal-tvs chef Gunnar Hofverberg vid SVTs redaktion i Umeå vägrar svara på ytterligare frågor i ärendet. Detta avslöjas nu av Nyheter24:

"I dag har nyheter24 kontaktat Mona Sahlins ordinarie pressekreterare Camila Peirone Buzaglo.

– Jag har inte kollat närmare på det här. Jag gör ju inte research på alla som intervjuar Mona Sahlin. Men jag kommer ihåg att det var tre unga tjejer som ville intervjua Sahlin för ett program på SVT. Intervjun gjordes i våras.
Hon berättar att hon inte hade någon aning om att Awad uttalat sig om stening som ett bra straff för otrohet.


– Det är ingenting jag känner till. Jag förusätter ju att SVT inte anställer en person som uttalat sig på det sättet."

Nyheter24

Samtliga bloggposter hos Muslimska Friskolan om Cherin Awad som ska leda Halal-tv:

"I början av november kommer SVT att sända programmet Halal- tv. Det är inte möjligt att i förhand se en bit av programmet innan presskonferensen den 30 oktober. Lite information finns dock om det nya tv-programmet som ska sändas i åtta avsnitt.En av programledarna Cherin Awad är en omsorgsfullt beslöjad kvinna som (i SVT Existens 7/12 2003) på frågan om det är rättfärdigt straff att stena kvinnor som varit otrogna kort och gott svarade ja!

Fem år senare är samma kvinna högaktuell som programledare för ett program som sänds av public service. Nu hävdar SVT att de tre kvinnorna som ska leda programmet inte är programledare utan huvudrollsinnehavare. Trots att ingen annan programledare finns och de styr programmet.

En uppenbar efterkonstruktion för att slippa kritik. Vad programmet ska handla om? Bland annat hur missförstådd man blir som muslim i Sverige. Vilka muslimer det handlar om och vilka som anser representera dem verkar inte SVT ägnat många tankar åt. En sak är säkert. För att betecknas som en "riktig" muslim bör man enligt SVT:s kriterier vara beslöjad och använda sharia som rättesnöre."

Läs hela gästkrönikan av Dilsa Demirbag-Steen

Mona Sahlins stora våta dröm är att allt och alla ska kramas i en enda stor ormgrop. Det är hennes naiva förhoppning.

Men i stark kontrast, och omedvetna vurmande för islamister som stödjer sharia, röstfiskar S-ordföranden även hårt inom HBT-rörelsen.

Vet Mona Sahlin om vad Koranen och hårdföra muslimer anser om homosexualitet? Där är det inte prat om några kramar inte. Där förespråkas endast ond bråd död mot hela HBT-rörelsen.

Så Mona Sahlin, hur hade du tänkt att sammanföra dessa två grupper i en enda stor kram?

I fortsättningen innan du drar på dig slöjan i dina desperata försök till röstfiske i tvivelaktiga moskéer samt låta sig gruppfotograferas med (shariastödjande) muslimer kanske det vore lämpligt att göra en research först. Du har en hel stab till ditt förfogande.

Det är nämligen så Mona Sahlin, att de du vill värna mest om är de som vill dig(det fria väst) mest illa. Tänk på det!!

Inga kommentarer: