torsdag, april 02, 2009

Katastrofala sysselsättningsprognoser får SD att vädja till regeringen angående omprövning av arbetskraftsinvandringen

"Finansminister Anders Borg presenterade under gårdagen prognoser som pekar mot en arbetslöshet på ca 12% år 2011. Sverigedemokraternas ordförande, Jimmie Åkesson, menar att det i detta läge är fullständigt obegripligt att regeringen inte väljer att ompröva det nyligen fattade beslutet om att öppna upp landet för en omfattande arbetskraftsinvandring.

- Om regeringen inte ens inför hotet om massarbetslöshet är beredd att ompröva beslutet om att öppna upp Sverige för en omfattande arbetskraftsinvandring, kan jag inte tolka det på något annat sätt än att man medvetet skapar ett överutbud på arbetskraft i syfte att sänka lönerna och underminera de svenskalöntagarnas ställning i förhållande till arbetsgivarna.

Jag vill vädja till regeringen att tänka om i den här frågan och jag hoppas att man kommer att säga nej till EU:s planer på en än mer omfattande arbetskraftsinvandring de kommande åren. Att ta in stora mängder utländsk arbetskraft samtidigt som svenska löntagare tvingas gå från arbete och hem kan inte beskrivas som något annat än ett stort svek.

För att inte ytterligare spä på arbetslösheten och de offentliga utgifterna under de väntande kristidernahoppas jag också att man tar sitt förnuft tillfånga och i likhet med våra grannländer Danmark och Finland reducerar även asyl- och anhöriginvandringen till en mer hanterbar nivå, säger Jimmie Åkesson."

Sverigedemokraterna


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: