söndag, augusti 30, 2009

Jihad i Uppsala: Gottsunda kan ha "smittats" av bråk

"Bilbränderna och skadegörelsen fortsatte under natten mot söndag i Uppsalastadsdelen Gottsunda. Den allvarligaste incidenten var en misshandel av en man som försökt skydda sin bil. Polisen misstänker att de kriminella unga kan ha inspirerats av bråk i andra svenska stadsdelar."

"Polisen i Uppsala län har än så länge ingen förklaring till varför bråk och skadegörelse plötsligt har blivit det nattliga signumet i den stora stadsdelen. Under tre nätter har "situationen eskalerat"."

"Ett projekt vid Göteborgs universitet ska nu under tre år försöka utröna varför ungdomar anlägger bränder. Enligt forskningsledaren, sociologiprofessor Sven-Åke Lindgren, saknas forskning kring detta och därmed kunskap om vad som får unga att välja at tända på.

- Vi vet inte varför det eskalerat här nu, men det kan finnas en smittoeffekt från andra håll i landet. Vi har aldrig tidigare haft det här scenariot i Gottsunda, säger Christer Nordström."

DN

Tack för tipset, IS!

PK-sjukan är långt mycket farligare än "svininfluensan". Är svenska folket det dummaste folket i världen? Forska i tre år? Kolla istället på nyheterna från mellanöstern och Afrika och läs sedan koranen och lite annan information om islam, så ska ni se att ni hittar era svar - utan att behöva forska i tre år . Eländet pågår året runt, men är alltid värst kring ramadan.

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: