lördag, juli 22, 2006

Demonstranter bröt mot lagen med hakkors

"Medverkande i torsdagens demonstration på Gustav Adolfs torg bröt mot lagen. På minst två plakat användes det nazistiska hakkorset intill den israeliska flaggan. Hets mot folkgrupp, enligt lagen.

MALMÖ.– Hakkorset har den typen av symbolvärde som betecknas som hatbrott och faller under bestämmelsen om hets mot folkgrupp, säger överåklagare Sven-Erik Alhem som ansvarar för handläggning av hatbrott. Det är i sig en symbol som är straffbar men det hela kompliceras av det faktum att det var barn som höll i plakaten.

Torsdagens demonstration mot kriget i Libanon hölls på Gustav Adolfs torg och lockade hundratals personer under parollen Israels terror i Libanon.
Protesterna var högljudda men stämningen trots det ganska lugn.
– När ett krig kommer kan det ibland hända att argumenten inte räcker till, säger Sven-Erik Alhem, och det kan hända att man kränker andra personer på ett icke lagligt sätt. Men om polisen är på plats ska de se till att beivra den här typen av brott."

Läs mer i Sydsvenskan

Och kommer det att ske nått med detta? Eller är det meningen att vi ska TILLÅTA hakkors i Sverige nu? Synd att jag inte var där och fotade det. Då hade jag kunnat anmäla det. Hopppas nunågon gör det.

Inga kommentarer: