lördag, juli 29, 2006

Tung kriminalitet redan innan fejden

" De har pistoler och knivar och en är dömd tillsammans med Hells Angels. Sydsvenskan kan avslöja att det framförallt är män ur den ena grenen i släktfejden som dömts för brott. Flera har tidigare attackerat andra släktingar. Polisen befarar att fejden ska eskalera i överlagt mord."

" Sydsvenskan har kartlagt släkten och kan med säkerhet peka ut 32 personer som deltar aktivt i fejden. 21 på ena sidan, gren A som vi kallar den. Resten i gren B.
Därutöver finns ett tiotal personer som inte är identifierade av Sydsvenskan, som ofta är med vid sammandrabbningar, men aldrig blivit misstänkta för brott. "

"
*30-åring. Grovt kriminell som tonåring. Dömdes 1992 för tre grova rån mot gamla kvinnor. Han följde efter dem från butiker, hotade med kniv, slog, sprutade tårgas och stal deras pengar. Sedan dess har han dömts ytterligare fyra gånger för stöld- och våldsbrott.

*31-åring. Har erkänt att han tagit i uppdrag från en vän att hälla syra i vännens sambos ansikte. Han hävdar dock att det bara var ett tomt hot för att skrämma sambon som ville separera."

Läs mer om den "trevliga" ny-svenska släkten i Sydsvenskan

Inga kommentarer: