tisdag, juli 25, 2006

DF lægger pres på regeringen i sag om tjek af evakuerede

"Dansk Folkeparti inddrager nu tre ministre – integrationsminister Rikke Hvilshøj, udenrigsminister Per Stig Møller samt indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen - med henblik på at få undersøgt de fra Libanon evakueredes forhold på lang en række områder. Dette sker, fordi regeringens reaktion på Dansk Folkepartis opfordring har været særdeles uklar.

Det oplyser Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen, som peger på, at det ikke er alene som allerede bebudet er nødvendigt med undersøgelse af de pågældendes tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Først og fremmest skal det naturligvis sikres, at landets kommuner får adgang til oplysninger om, hvilke af deres borgere, der er blevet evakueret fra Libanon. Dernæst skal vi have oplyst det nøjagtige antal evakuerede danske statsborgere i forbindelse med de sidste dages redningsaktioner, siger Søren Espersen.

Han understreger, at Dansk Folkeparti også vil kræve en undersøgelse af, hvor mange børn uden papirer, der er hjulpet ud af Libanon, ligesom partiet ønsker oplyst, hvilke rejseselskaber de evakuerede var rejst af sted med.

Endelig ønsker Søren Espersens regeringens bekræftelse af, at Dannebrogs image i Libanon er fortræffeligt, og at ingen af udenrigstjenestens medarbejdere er blevet chikaneret, fordi de er danskere.

- En række politikere på venstrefløjen har sammen med chefredaktører, forhenværende ambassadører og ministre samt visse topfolk inden for erhvervslivet utrætteligt hævdet, at Danmarks omdømme i udlandet har lidt overlast på grund af Muhammed-krisen. Det stemmer dårligt overens med den symbolværdi, Dannebrog har fået for de evakuerede fra Libanon, siger Søren Espersen. "

Läs mer på Dansk Folkepartis hemsida



Inga kommentarer: