tisdag, juli 04, 2006

Islam bruges til at krænke kvinder

"Af Vibeke Manniche - Læge, forkvinde i Kvinder for Frihed.
Vibeke Manniche: "Islam bruges til at legalisere mændenes dominans og krænke kvinderne"

Min gode veninde, kald hende Bente, har i mange år arbejdet i et internationalt selskab. Alt gik godt indtil hun for et stykke tid siden fik sin nye, muslimske mandlige chef. Udadtil moderne og velintegreret, dog med hjemmegående, tørklædefængslet kone. Som ene kvinde blandt 10 mænd var det Bente, som den muslimske chef hurtigt udså sig som mobbeoffer. Han lagde ikke skjul på, hvor han mente kvinden hørte til! Slå Bente kunne han dog ikke, men så kunne han til gengæld give hende en uberettiget skriftlig advarsel. Den blev siden trukket tilbage og chefen fyret. Kommer det muslimske kvindesyn os ved? Ja - det ved Gud det Lgør. Det kvindesyn, som nogle muslimer krænger ned over egne koner, døtre og søstre, smitter af på os andre.

Lige nu kan vores kvindekamp til dels synes spildte skønne kræfter, da det er helt andre og langt alvorligere udfordringer vi er oppe imod herhjemme som i de muslimske lande - såsom kvindelikvideringer, tørklædefængsler, manglende stemmeret, stening og vold.

Det er på tide, at vi tager FN´s børnekonvention alvorligt og sikrer, at børn ikke tvinges til at bære religiøse beklædningsgenstande som tørklæde. Sådan beklædningstvang af børn kan betragtes som psykoseksuelt overgreb eller ligefrem omsorgssvigt. Intet barn ønsker ved egen fri vilje at gå med et tørklæde, som forhindrer fri leg, bevægelse og udvikling. Barnet vil alene bære det, fordi forældrene tvinger det. Når barnet er 18 år, kan det vælge frit. "

"At kvinder vælger tildækningen frivilligt er en påstand, som ikke giver nogen mening. Al den stund, at kvinder i muslimske lande tvinges til at bære burka og anden tildækning, forbliver det en næsten komisk diskussion. De der overvåger kvinderne allermest aggressivt er netop forkrampede ægtemænd, fædre, brødre, fætre og onkler."

"Stik mig en kvindelig imam, ophæv kønsadskillelsen i moskéen, giv kvinder lige rettigheder og muligheder i de muslimske lande, beskyt børn mod religiøs, påtvungen tildækning, lad kvinder gå klædt som de lyster og få en gang for alle banket ind i hovederne på muslimske mænd (og kvinder) at det IKKE er mandens ret at tæve løs på den uvorne kone ej heller krænke hende seksuelt. Da viser islam respekt for kvinder. Nu bruges islam til at legalisere mændenes dominans og krænke kvinderne."

Läs hela artikeln i
Berlingske Tidende

Mera läsvärt...

Inga kommentarer: