onsdag, augusti 22, 2007

25-åring knivskuren i gänguppgörelse

"Tre gängmedlemmar har anhållits för ett knivöverfall på en man knuten till Original Gangsters i Göteborg. Polisen upptäckte av en slump den grova misshandeln, som skedde på tisdagsmorgonen i ett tidigare brottsdrabbat område på Hisingen."

Läs mer i DN

Original Gangsters enligt Wikipedia:

"Original Gangsters bildades i Bergsjön, Göteborg 1995. Gängmedlemmarna består av kriminella med varierande etnisk bakgrund. Många av medlemmarna (ca 92 %) kommer från andra delar av världen som Iran, Irak, Turkiet, Latinamerika och det forna Jugoslavien, men det finns även flera svenska medlemmar. Samtliga medlemmar har en tatuering på vänster axel som består av en sol eller stjärna samt initialerna "O.G" (kan härledas till den Assyriska flaggan).

O.G. beskrivs av polisen som ett mycket farligt gäng - medlemmarna skaffar sig ofta vapen och är ofta inblandade i uppmärksammade skottdraman. Det värsta exemplet är skottdramat i Näsetbadet (2001) där en drabbning mellan O.G. och Naserligan urartade i en skottlossning mitt på en badstrand bland barnfamiljer. Gängets verksamhet består i huvudsak av rån, beskyddarverksamhet och knarkhandel.

O.G:s grundare och ledare heter Denho Acar (alias Dano) som har assyrisk/Syrianskt påbrå och är uppväxt i Bergsjön i Göteborg. Vice-ledaren är Wojtek Walczak.[1]"



Inga kommentarer: