tisdag, augusti 28, 2007

Tidningutgivarna stöttar Nerikes Allehanda

"Irans regering lämnade på tisdagen in en officiell protest till Sveriges regering mot att tidningen Nerikes Allehanda publicerat en teckning av profeten Muhammed som rondellhund."

"Men tidningen håller fast vid att det var rätt att publicera bilden och får fullt stöd av Tidningsutgivarna. Vice ordförande är Peo Wärring.

– Jag tycker att det är ett stort problem när man från länder som inte har samma syn på fri- och rättigheter som vi har, att man från de länderna försöker att påverka oss till att bli ett slutnare och tystare samhälle. Vi är beredda att försvara de rättigheterna vi har i Sverige. Att få lov att uttrycka oss och att få lov att publicera det som vi själva vill, utan att någon främmande makt ska styra och stoppa oss."

Läs på SR och lyssna på inslaget

"Nu uttalar sig Tidningsutgivarnas vice ordförande Peo Wärring, som även är Eskilstuna-Kurirens chefredaktör, om de Mohammed-teckningar som publicerats i Nerikes Allehanda.
- Yttrandefrihetens styrka ligger i att den tolererar - och skyddar - inte bara de bekväma, harmlösa och okontroversiella åsikterna utan också de som är smaklösa, kontroversiella, upprörande och stötande, säger han."

"
Det är oerhört viktigt att den svenska regeringen står upp och markerar att vi i Sverige har såväl tryck- och yttrandefrihet som religionsfrihet och att den ena friheten inte får utesluta den andra, säger PeO Wärring avslutningsvis."

Läs mer i Eskilstuna-Kuriren


Härligt att se att ett par småtidningar står upp för yttrandefriheten i detta land, när inte den de stora vågar!

Nerikes Allehandas Ulf Johansson och Ekurirens Peo Wärring, visar sig vara de hjältar vi saknar bland våra politiker!

Tack för tipset, Anonym!


Inga kommentarer: