tisdag, augusti 21, 2007

Helt stopp för svenskt Irakflyg

"Luftfartsstyrelsen ändrar inte på flygförbudet till Irak. Det innebär att de flygbolag som tidigare trafikerat sträckan Sverige-Irak nu mister sina tillstånd. "För oss är det här ärendet nu avslutat", säger informationschefen Anders Lundblad till SvD.se."

"Bakom bedömningen av säkerhetsläget ligger information från bland annat Säpo, underrättelsetjänsten Must och luftfartsmyndigheten i Irak. Dessutom har piloterna på det flygplan som ska ha blivit beskjutet hörts."

Läs mer i SvD

Så nu får man hoppas att tjatet om de "svensk-irakiska" "rättigheterna" är slut. Åtminstone för denna gång.

Eller som bloggaren Karl Malmqvist uttrycker sig idag:

"Konsten att äta en uppäten kaka..."

"Av någon outgrundlig anledning har svenska staten på senare tid påtvingats rollen som barnvakt för alla dess medborgare, oavsett var i världen de kan tänkas befinna sig. Och blir man inte mött av en krisgrupp efter minsta obehagliga upplevelse, då blir det ett jävla liv."

"När man utvisar en våldtäktsman till Irak möts man av en klagostorm av sällan skådat slag. Men nästa dag får man läsa om hur tusentals "svensk-irakier" är i landet på semester! Å ena sidan är landet alltså så farligt att man måste fly därifrån och per automatik garanteras asyl i Sverige och alla utvisningar dit måste stoppas. Men å andra sidan är det så pass säkert att man kan åka dit på semester och förvänta sig att bli hämtad om något skulle gå snett."

Inga kommentarer: