torsdag, november 15, 2007

Vad gör UD i detta olämpliga sällskap?

”Heroiska krigare” | Islamistledare till Stockholm

"När Islamiska Domstolarnas förbund kontrollerade landet utdelades spöstraff för att man spelade musik. Visning av Bollywoodfilmer förbjöds. Offentliga avrättningar infördes. Dessutom fungerade Somalia som frihamn för al Qaida. Den 27–28 november kommer några av Domstolarnas främsta företrädare till Stockholm, nu som ledare för en oppositionsgrupp som manar till väpnad kamp mot den av FN erkända interimsregeringen, mot Etiopiens armé och mot Afrikanska unionens fredsbevarande styrkor. Utrikes-departementet välsignar evenemanget med närvaro på tjänstemannanivå.

Sheikh Sharif Sheikh Ahmed var exekutiv chef i Domstolarna. Idag är han ordförande för den nybildade oppositions-gruppen Alliance for the Re-Liberation of Somalia (ARS), och som sådan inleder han konferensen i Folkets Hus. Med sig till Stockholm har han Omar Iman Abubakar, förste vice ordförande i Shura- rådet, som var Domstolarnas egentliga maktcentrum. Det ska tilläggas att ord- förande i rådet var terroriststämplade Hassan Dahir Aweys, tidigare ledare för al-Itihaad al-Islamiya (finansierade av Usama Bin Ladin)."

"När UD deltar i ett så uppenbart en- sidigt arrangemang, som dessutom hålls på svensk mark, inställer sig frågan om detta inte kan ha internationella implikationer, som när representanter för Hamas tilläts besöka Sverige.

Ska vi göra som resten av den demo- kratiska världen, stötta den internationellt erkända interimsregeringen, eller ska vi upplåta en arena åt dem som göder det väpnade ”motståndet”?"

Läs HELA Per Gudmundsons artikel i SvD

Inga kommentarer: