fredag, april 25, 2008

Björn Söder: Skåningar, vägra uppge er identitet och slipp betala när ni söker vård i Skåne

"Igår fattades ett mycket olyckligt beslut i Region Skåne. Ett beslut som kan få mycket negativa konsekvenser på skånsk ekonomi och sjukvård. Igår fattades nämligen beslutet om att ge människor som befinner sig illegalt i landet gratis och fri sjukvård i Skåne. Detta medan skånska skattebetalare skall betala för sin vård genom både skattsedeln och patientavgifter. Ytterst diskriminerande, alltså"

"Förslaget till policy innebär bland annat att Region Skåne uppmanar sin personal att vara delaktig i att gömma utlänningar som befinner sig illegalt i Sverige. Att kalla dessa människor "gömda flyktingar" är en ren lögn och en typ av retorik som ofta används av riksdagspartierna i syfte att skuldbelägga den som kritiserar den dolda mångkulturella agendan."

"Vidare kan policyn få oanade konsekvenser. Policyn innebär nämligen i teorin att hela världens befolkning har rätt att få skattesubventionerad sjukvård i Skåne - bara de kan ta sig hit.

Ingen vet hur många som befinner sig illegalt i Sverige och i Skåne. Man har uppskattat att mellan 10-15 000 personer befinner sig illegalt i Sverige. I Skåne har polisen 1100 personer på sin lista över efterlysta."

"Vi kan räkna med att personer som visats illegalt i resten av landet kommer att ta sig till Skåne."

" Vi kan räkna med att personer som vistas illegalt i Danmark kommer att ta sig över till Skåne."

" Vi kan räkna med att personer som vistas illegalt i Europa kommer att försöka ta sig till Skåne."

"Vi vet överhuvudtaget inte hur stor vårdturismen till Skåne kan bli – och ändå vill ni fatta ett sådant här beslut!"

Läs hela blogginlägget på Björn Söders blogg

Läs också Johan-Eriks blogginlägg gällande detta på bloggen Datt och Ditt

Inga kommentarer: