torsdag, april 17, 2008

Muslimsk "fredsdialog" är full av judehat

Hitlers arbete ska göras färdigt, och Israel ska bort från världskartan, säger några av de 138 muslimska lärda, som Danske Kirkers Råd precis har tackat för en invitation till dialog.

Det är inte den sortens åsikter man normalt möter hos förkunnare för fred och religiös samexistens. Men går man igenom namnen på de 138 muslimska ledare, som förra året skrev ett öppet brev till världens kristna, så hittar man en rad av personer, som vid flera tillfällen har uttryckt stöd till krig, konflikter och förföljelse på judar.

"På listen finder man blandt andre Tayseer Rajab Al-Tamimi, som er dommer ved en islamisk domstol i Palæstina. Han er samtidig en mand med meget skarpe holdninger til Israel og har ifølge flere nyhedsbureauer blandt andet udtalt, at ”jøderne er dømt til at blive forfulgt, ydmyget og tortureret for altid, og det er en muslimsk pligt at sørge for, at de får som fortjent (...) hvor Hitler fejlede, må vi tage over”.

Skarpe holdninger finder man også hos den tidligere pakistanske sharia-dommer Muhammad Taqi Usmani, som i den britiske avis The Times er citeret for at have sagt, at når der er muslimer nok i den vestlige verden, skal de ”etablere islams overherredømme”."

Läs mer i Kristeligt Dagblad

Thanks to Islam in Europe

Inga kommentarer: