torsdag, mars 15, 2007

Muslimer: "Rensa skolan från kristendom"


Helena på FOMI skriver följande:


I Aftonbladet skriver muslimska Majna Ciber Mihaljevic en artikel om hur man kan diskutera förbud av religiösa friskolor när det inte finns någon sekulär skola att erbjuda i stället. Hon anser att de religiösa friskolorna behövs så länge något sådant val inte finns

Majna är född som muslim i en kommunistisk familj (i forna Jugoslavien) och har inte alltid varit praktiserande. Efter flykten till Sverige började hon intressera sig för religion och existensiella frågor och nu är hon praktiserande muslim. Trots detta ser hon sig som en integrerad medborgare som tar aktiv del i det svenska samhället.

Quote:
"Nyamko Sabuni hävdar konstant att de muslimska föräldrarna tvingar sina barn att gå i religiösa skolor för att kontrollera och utöva makt över barnen. Ett av hennes senaste uttalanden om detta kunde man se i programmet ”Existens” tisdagen den 20 februari 2007. Hon påstår att syftet med valet av en religiös (muslimsk) friskola till sina barn definitivt inte är utbildningen. Det visar bara på vilka fördomar integrationsministern har om muslimer. ?"



Inga kommentarer: