söndag, mars 04, 2007

Är lagen bara till för vissa?

"En statlig utredning ska se över hur gömda flyktingbarn ska kunna gå i skolan, trots att de har fått ett avvisningsbeslut. För polisen innebär detta ett problem, eftersom det ingår i deras jobb att avvisa barnen. Flyktingorganisationen Farr kräver nu att skolan blir en frizon."

"SvD har även talat med en rektor som vill vara anonym. Han har haft diskussioner med enskilda poliser om avvisningshotade barn.

–Polisen ansåg att eleven inte hade rätt att gå i skolan. Då hjälpte vi till så barnet kunde gå omvägar, det finns ett samvete också."

Läs mer i SvD

Ja, nu ska skolan vara med och bryta mot lagen. Det är rent åt....

Vi kan ju lika ändra det så här direkt: Lagen gäller bara för skötsamma svenskar. Alla andra kan uppföra sig hur dom vill, utan att bli straffade.

Det är ju ändå så det är redan...

Jag missunnar inte barnen att gå i skolan. Men antingen ska de göra det helt öppet till avvisningen genomförs eller så får de separeras från sina föräldrar. Det kan inte vara meningen att olagliga flyktingar ska kunna gömma sig och samtidigt dra nytta av den skatten folk betalar.

Och att en massa människor hjälper dem är verkligen till att motarbeta både lagar och polisen, men framför allt demokratin.

Hade de haft anledning och stanna här, så hade de fått det. Vi har en extremt generös flyktingpolitik, och de som avvisas har med all säkerhet inga skäl för att få stanna.

Inga kommentarer: