lördag, april 07, 2007

"Gringo är humor och kärlek.... för och till vem? "

I bloggen ULTRAVS kan du läsa hela detta inlägg:

""Hundra sidor fett. Ett halvt kilo tungt. Gringo Grande är fetast i stadish jao!"
"Gringo föddes för att mediebilden av miljonprogrammen var pippad. Miljonsvenskar framställdes alltid som hot, offer eller exotiska undantag."
"Och vi reagerade på det genom att göra varm, kärleksfull och optimistisk journalistik om Sverige. Det Sverige som funnits så länge men så många inte sett. Vi snackar inte om ”nya Sverige”, för vi har haft invandrare sen fyrtiotalet och miljonprogram sen 1975."
"Det är ingenting nytt. Det är Sverige. Och du läser om det i Gringo."

"Jag undrar sedan vi fick detta underliga utskick från Rikspolisen och då jag försökte ta reda på vem som var målgruppen för detta, då vi inte ens bor i en förort, hur invandrade människor ser på Sverige? Varför jag och andra föräldrar vars barn blivit misshandlade av invandrade barn, anses som rasister. Varför är det våra barn som ska arbeta med integrationen i svenska skolor, och protestera mot våldet. Som sedan förklaras med att invandrare diskrimineras. Vad har våra barn gjort och vad är det barnen ska kunna räkna ut och förstå och klara av själva, då inte skolledningen inte griper in i våldet. Är det kärlek att tala som Gringo gör och som de framställer oss svenskar?"

Inga kommentarer: