söndag, juli 05, 2009

“Det här med Migrationsverkets barnhantering är rena tramset.”

"Det här med Migrationsverkets barnhantering är rena tramset. Dessa barn hittar nämligen så gott som alltid sina föräldrar och andra släktingar så snart de har fått PUT. Och om de inte är barn utan vuxna så väntar de bara en tid och sedan visar de sin rätta identitet."

"Här är vad jag personligen varit med om bara i år:

1) Flicka från Balkan fick PUT, i asylberättelsen var hon ensam och pappan försvunnen. Tre månader senare sökte hennes pappa tillstånd på anknytning.

2) Pojke från Somalia fick PUT, för han hade ingen som kunde ta hand om honom. Sju månader senare stod en pappa, en styvmor och två syskon och knackade på dörren till ambassaden i Addis Abeba.

3) Flicka från Somalia fick PUT, var 22 år (sa hon) och utan hjälp. Två månader senare stod en make och en mamma och knackade på dörren till ambassaden i Addis.

4) 19-årig flicka från Somalia hade ingen släkting kvar och fick PUT. Sex månader senare anmälde sig hennes mamma och två syskonbarn.

5) 15-åring från Etiopien har ingen kvar. Men fyra månader efter PUT anmäler sig en halvbror och en pappa och vill ha tillstånd."

Läs mer på Merit Wagers blogg


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: