måndag, maj 12, 2008

Danmark: Efterlyses för grov våldtäkt

Århus, Danmark: En 28-årig kvinna blev under natten till söndagen våldtagen på ett mycket grovt sätt och under knivhot, detta av en man som pratade engelska med henne.

Mannen såg ut att vara från mellanöstern. Han efterlyses nu av den danska polisen.

Dansk polis och dansk media vill ju till skillnad mot den svenska motsvarigheten få tag på gärningsmännen, så de släpper bilder och signalemente.

"Politiet betegner overfaldet som meget groft. »Dels blev hun truet med kniv, og dels er der foregået noget seksuelt, som må siges at være meget groft«, siger vagtchefen."

" Den eftersøgte gerningsmand beskrives som 25-30 år, 155-160 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår og med mellemøstligt udseende. Han var iført sort jakke over en hvid t-shirt og sorte bukser."

Politiken

Formodet voldtægtsmand fanget på film (12. maj.)
Foto kan afsløre voldtægtsmand (12. maj.)
Kvinde udsat for grov voldtægt (11. maj.)

Tio års fängelse för restaurangmord

"Den 45-årige man som erkänt att han sköt ihjäl en 35-åring på en uteservering i Malmö i september förra året dömdes på måndagen till tio års fängelse för mord. "

"Redan i december förklarade Malmö tingsrätt att det fanns övertygande bevisning om att mannen hade avlossat det dödande skottet mot 35-åringen. Därefter har 45-åringen genomgått rättspsykiatrisk undersökning men inte bedömts lida av någon allvarlig psykisk störning.Själv har 45-åringen förnekat mord men erkänt olaga hot och grovt vållande till annans död.

Han medger att han på nära håll riktade sin pistol mot 35-åringens huvud, men påstår att skottet var en olyckshändelse. Det hela utspelades utomhus på en servering på Claesgatan nära Möllevångstorget."

DN

Tack för tipset, Frank!

Det är helt tydligt att en regelrätt avrättning ENDAST ger fängelse i 6 år numera i detta trasiga land...VAD HÄNDER?????????????

Skymningszonen: Omdiskuterad video. Vad säger den om oss?VARNING!! Denna video är otäck att se och en mycket obehaglig påminnelse om hur det ser ut i Sverigs storstäder idag - och nu även på småorter som Landskrona...

Är det denna framtid ni vill erbjuda era barn, era vänner eller era farmödrar?

Tips från bloggen Befria Media

Från bloggen Skymningszonen kommer nedanstående text. Klicka in er och LÄS ALLT!

"Det franska bandet Justice har släppt en omdiskuterad och hårt kritiserad musikvideo. Videon har blivit bannad för visning i vanliga musikkanaler och anklagas för att underblåsa rasism och hälla bensin på en redan laddad situation i Frankrikes hårdnade samhällsklimat med omfattande kravaller och kriminalitet relaterad till Det Mångkulturella Paradigmet.

Det Politiskt Korrekta Etablissemanget inser nämligen att innehållet skrämmer folk som än så länge tror att mångkultur handlar om “exotisk” mat och spännande musik och ännu inte tagit till sig av HELA utbudet från multikultipyttipannan.

Självklart kan videon lika gärna ses som en hyllning till ultrakriminella smågangsters i betongen och inspirera till kommande stordåd. Killarna som syns på bilderna har kontroll över situationerna de uppsöker och är i en maktposition inför en räddhågset hukande civilbefolkning.

Man rånar, trakasserar, vandaliserar och går på beväpnade med tillhyggen och en skoningslös och antiempatisk inställning till offren. Offren är KÖTT som skall leverera, helt enkelt! De gör precis som de vill och den som står emot körs över!"

"Vågar vi titta i backspegeln om 10 år? "

"Beslut som, för stunden, gav kortsiktiga politiska och mediala poäng kommer att visa sig ödesdigra.

Om 10 år står vi med problem upp till halsen.

Vad talar jag om?

Jag talar naturligtvis om konsekvensen av den handlingsförlamning som råder när det kommer till att agera handfast och resolut mot brottslingar."

"Om man inte börjar utvisa kriminella invandrare i större utsträckning, så kommer det att utgöra ett enormt bekymmer i framtiden. Jag vill inte se raskravaller i Sverige, vilket är ett möjligt resultat av ett sådant vrede."
"Om man inte råder bot på den nya folksjukdomen "lättkränkthet", så står vi snart inför en obotlig epidemi."
Läs mer i den utmärkta bloggen Yrke: POLIS

Göteborg: Pappa slog ner skolelev

"En niondeklassare på Flatåsskolan blev på måndagen nerslagen av en annan elevs pappa."


"Pappan gick in klassrummet där niondeklassen hade matte och slog eleven rakt i ansiktet.


Han försvann sedan genast från platsen. Eleven skickades blödande till sjukhus för att undersökas. En tidigare konflikt mellan elever tros vara orsaken till bråket. Stämningen på Flatåsskolan är sedan händelsen upprörd, säger skolans rektor Kerstin Olsson.


- Vi jobbar med hur unga ska bete sig, så kommer det in en vuxen och gör så här. Det är så klart jätteallvarligt."


GP

Avvisningar i grupp utreds av polisen

"Polisen utreder om asylsökande, som fått avslag, ska kunna avvisas i stora grupper med inhyrda charterflyg. Det uppger tidningen Riksdag & Departement.

Avvisningstakten går långsamt. I början av 2008 hade polisen ca 10.000 personer som skulle skickas ut. Cirka 7.000 beräknas tillkomma i år. Men hittills i år har bara 500 avvisats med tvång.

De flesta avvisningar sker till Irak, som börjat ta emot återvändare. Men i dag finns det inte kapacitet att ens avvisa en om dagen dit."

"Att avvisa personer är ofta dyrt och personalkrävande, speciellt de gånger avvisningarna måste avbrytas. "

SVT

Jan Milld: Mörkningar

Del tre i serien utifrån SVT:s "Debatt" den 1 maj 2008, om hur massmedia lagt locket på kring invandringens konsekvenser. Videon tar upp fem aspekter.

Fler av Jan Millds videos här

Journalisterna mörkar om skolbränder

Ny video av Bananlandet

Tack för tipset, Leif!

Snusket allt värre på Göteborgs krogar

"Två restauranger i veckan i Göteborg stängs på grund av snusk eller andra brister i livsmedelshanteringen.

- Det har blivit värre, säger livsmedelsinspektör Ivar Evertsson."

"Förra året stängdes 72 krogar och andra näringsställen i Göteborg under kortare eller längre tid på grund av brister i livsmedelshanteringen. Hittills i år rör det sig om 42.

- Det är mer än två i veckan i snitt. Det kommer att bli en kraftig ökning i år om den här trenden fortsätter, säger Ivar Evertsson, livsmedelsinspektör vid miljöförvaltningen i Göteborgs stad.

Cirka 70 procent av inspektionerna sker efter tips från allmänheten. Inte sällan handlar det om att restaurangbesökare eller kunder i matbutiker observerat smuts och snusk eller blivit sjuka och anser sig matförgiftade."

"Alla typer av restauranger drabbas av förbuden.

- Men 90 procent av ägarna har utländsk härkomst, språkförbistringen är ett problem. Vi har anställt flera inspektörer med annan etnisk härkomst än svensk, men vi letar med ljus och lykta efter en med asiatisk bakgrund, säger Evertsson."

GP

LÄS MER: Råttspillning, mögel och bristande hygien

BOR DU I GBG? LÄS DETTA: Dessa har fått stänga

Misshandlade och kallade för ”fula ord på arabiska” på buss

"Karlstad En 22-årig man har anmält att han och hans kompis blivit misshandlade på en stadsbuss mellan Kronoparken och torget i Karlstad på lördagsmiddagen.
"Enligt anmälan hade två andra män, som de inte var bekanta med, envisats med att ringa för avstigning på varenda hållplats.

Då 22-åringen och hans kompis sa åt dem att sluta svarade de med ”fula ord på arabiska” och gick sen till handgripligheter. 22-åringen uppger att han har skador inne i munnen efter att ha fått ett kraftigt knytnävsslag."

VF

Tack för tipset, Kalle!

Stöd för gärningsmännen...

"Idag öppnar Stödcentrum för unga gärningsmän i Värmdö - som blir först ut i länet med det nya arbetssätt kring unga brottsmisstänkta som Stockholmspolisen nu flaggar för.

På sikt är tanken att liknande centrum ska finnas tillgängliga över hela länet.

- När vi talar i efterhand med unga som fällts för brott får vi entydigt samma fråga: Varför ingrep inte samhället tidigare? Att göra detta blir den stora poängen med den här pilotsatsningen, säger länspolismästare Carin Götblad till SvD.se.

Stödcentrumet slår upp dörrarna i närpolisstationen i Gustavsberg. "

Nya misstankar mot Anders Eklund

"Brottsmisstankarna mot Anders Eklund har utökats. Enligt uppgifter från polismyndigheten i Dalarna visar rättsmedicinska undersökningar att båda de kvinnor Eklund bragt om livet blivit våldtagna.

– Han är delgiven misstanke för grov våldtäkt, och grov våldtäkt mot barn. Det är allt jag kan berätta, säger Sven-Åke Petters, presstalesman för Polisen i Dalarna till SvD.se. "

14-årig flicka våldtagen i Alvesta

"En 18-årig man anhölls på måndagen i Växjö misstänkt för att ha våldtagit en 14-årig flicka.

Ynglingen tilltvingade sig sexuellt umgänge med 14-åringen vid Spånens badplats i Alvesta i lördags kväll. "

Aftonbladet

Tack för tipset, bil12! Bloggens email finns i profilen.

Fångar kan slippa ut efter halvtid för att man ska spara pengar


Två misstänkta bilbomber i Skåne i natt

"Inom loppet av några minuter exploderade två bilar i natt – en i Malmö och en i Eslöv.

Polisen misstänker att det rör sig om sprängdåd.

- I Eslöv spred sig elden så ytterligare en bil fattade eld, säger länsvakthavande befäl Hans Nilsson vid Skånepolisen"

Sydsvenskan

Radical Islam Over Runs London Streets


Se detta, Reinfeldt och Mona, och berätta sedan för era väljare i god tid innan valet, om det är så här ni vill att Sverige ska se ut....?

Tack för tipset, Andi!

Hetsfälld politiker frikänd

"Politikern Dahn Pettersson i det lokala Allianspartiet i Burlöv frikänns av hovrätten i Malmö från åtalet om hets mot folkgrupp."

Malmö tingsrätt dömdes Pettersson förra året till 100 dagsböter sedan han i en motion i kommunfullmäktige kopplade heroinsmuggling till kosovoalbaner som visats här med permanent uppehållstillstånd.

Men hovrätten ändrar tingsrättens dom och anser det inte styrkt att Pettersson haft för avsikt att uttrycka missaktning mot gruppen kosovoalbaner.

Dahn Pettersson har själv medgivit att det finns rena faktafel i hans motion, bland annat påståendet att 95 procent av allt heroin kommer hit via Kosovo."

"Men domstolen väljer att fria med hänvisning till att det inte minst inom den politiska debatten är viktigt med yttrandefrihet och en möjlighet att kritisera den förda politiken. "

SvD

Tack för tipset, UltraV!

Mia: "Svenska tjejer kanske helt enkelt har tröttnat?"

Fick ett mail från bloggläsaren, Mia - läs det.

Hon hade läst dagens inlägg i Aftonbladet, där det hävdas att svenska tjejer inte anser att våldtäktsrisk i hemlandet är nog med skäl för asyl för invandrarkvinnor.

"Svenska tjejer kanske helt enkelt har tröttnat?

I dagens AB stårdet skrivet att majoriteten av svenska kvinnor i åldrarna 16-29 inte anser att risk för att utsättas för våldtäkt i hemlandet är nog för att beviljas asyl i Sverige. Detta är självklart beklagligt men man kan ju också ifrågasätta vad den åsikten kommer ifrån.

Jag tror inte alls att det är så som artikeln antyder, att svenska tjejer inte begriper innebörden av en våldtäkt. En våldtäkt är de allra flesta kvinnors värsta mardröm, lånt värre än att bli tex misshandlad (vissa kvinnor går så långt att de skulle föredra döden överen våldtäkt), det är inte något som man på något vis ser lätt på. Bara tanken på att något så fruktansvärt skulle drabba en själv får det att vända sig i magen.

Jag funderade på om det istället kunde vara så att svenska tjejer helt enkelt börjat tröttna. Faktum är att både i Sverige, Norge och Danmark är de flesta anmälda våldtäkter utförda av utomeuropeiska män. I våra grannländer finns det glasklar statisktik på detta, men självklart inte i Sverige då sådana studier snabbt tystas ned här. I Danmark har man till och med föreslagit att invandrarmän ska få gå en kurs när de kommer till landet för att lära sig att det är fel att våldta kvinnor!

I våra svenska fängelser har man problem med att rehabilitera våldtäktsmännen eftersom det inte finns tillräckligt med tolkar, då de allra flesta av dem inte pratar svenska. Offren för alla dessa våldtäkter är i 90% av fallen nordiska kvinnor, även när de händer i förorter där bosatta svenska flickor är en klar minoritet. De ger sig alltså inte på sina egna i första hand, utan hellre kvinnor från landet där de beviljats asyl.

Nä man sätter sig ned och talar med svenska kvinnor så lär man sig snabbt att de flesta vet själva att invandramän oftast är de som våldtar. De baserar detta på sina egna och sina väninnors erfarenheter. Det är bara tyvärr något som de sällan vågar säga högt eftersom de är så rädda för att bli kallade ''rasister''.

Kan det helt enkelt vara så att svenska tjejer faktiskt inte bryr sig om ifall invandrarkvinnor blir våldtagna i sitt hemland för att det är en så stor risk att de själva blir utsatta för samma saker här? Och hur kan man som svensk tjej ha sympati för kvinnor som medvetet uppfostrar sina söner till att det inte är lika hemskt att våldta en ''horaktig svensk flicka''? Vi vet alla att mamma är den som till största del formar barnens åsikter. Kan det vara så att det kanske är svårare att ha sympati för arabiska och afrikanska kvinnor eftersom det är ''deras'' pojkar och män som oftast är ansvariga för våldtäkterna och gruppvåldtäkterna här i vårt land? Har man någonsin sett invadrarkvinnor ställa sig upp och säga att nu är det nog? Har man någonsin hört dem fördöma våldtäkter på svenska tjejer? Nej, de sitter gladeligen och låtsas som om det regnar.

En sak är säker, jag köper inte för fem öre att svenska tjejer inte förstår innebörden av en våldtäkt. Det finns för många flickor här som redan utsatts för dessa invandrade monster och de asylsökande kvinnorna får gott lära sig att sympati...det är något man måste förtjäna.

Mia"

Tack, Mia!

Och från den tiden då man inte mörkade om allt, så hittar jag detta i media:

"Nästan hälften av alla gärningsmän är invandrare

Mannen som överfaller och våldtar är runt 30 år, arbetslös och rör sig i kriminella kretsar.

I hälften av de dömda fallen har han minst en utlandsfödd förälder."


"Uppskattningsvis fyra av tio misstänkta våldtäktsmän har invandrat till Sverige från ett annat land. Ungefär en av tio är född här men har minst en invandrad förälder."

"Av dem som döms för våldtäkt är ungefär 45 procent invandrare eller barn till invandrare. Andelen är ungefär lika stor när det gäller överfallsvåldtäkter."

Aftonbladet 2005


"Våldtäkterna har sitt ursprung i ett patriarkalt mönster, menar ansvariga på Fryshuset.

"Enligt en ännu icke publicerad rapport från Brottsförebygganderådet, Brå, är män med utländsk bakgrund överrepresenterade i gruppen misstänkta våldtäktmän.

Det är drygt fyra gånger vanligare att en känd gärningsman är född utrikes, jämfört med personer som är födda i Sverige. "

"Den senaste rapporten kom 1996 och visade att medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien dominerade gruppen misstänkta män. Mönstret i den nya rapporten är detsamma.

Eduardo Grutzky menar att samhället alltför länge blundat för att det finns en attityd bland män från dessa så kallade hederskulturer som inte är förenlig med modern syn på jämställdhet och mänskliga rättigheter.

- Samhället måste ta ett helhetsgrepp och erkänna att vi lever i en värld där det finns grupper av människor som tycker att det är okej att våldföra sig på kvinnor, att de får skylla sig själva. "

DN 2005

Debatt om sd. Givetvis UTAN sd medverkande.

Sverigedemokraterna i riksdagen

"Sverigedemokraterna kan komma in i riksdagen vid nästa val. Vad gör de etablerade partierna då? LUCIANO ASTUDILLO(s) riksdagsledamot, BIRGITTA OHLSSON(fp) riksdagsledamot och MATS EINARSSON(v). KERSTIN HOLM kommenterar hur riksdagspartierna ställer sig till Sverigedemokraterna."

Debatt om sd. Givetvis UTAN sd medverkande.

SE DET PÅ SVT

Kronoparken: Bråken startade om igen...


"Vid 22:25-tiden så blossade bråket upp igen. En av grupperingarna hade gett sig på en lägenhet där anhöriga till den andra grupperingen bor.

Grejer kastades in och lägenheten fick kraftiga skador. Familjen som bodde i lägenheten har evakuerats till hemlig ort.

På kvällen uppgavs det från Centralsjukhuset att bara en person hade behövt stanna på sjukhuset. Det var en 20-årig man med en misstänkt skallfraktur samt nacksmärtor. Han hade förts till intensivvård och läget beskrevs som allvarligt.

En 25-åring och en 28-åring hade båda fått lämna sjukhuset efter att ha fått knivsår hopsydda. 25-åringen var knivskuren i huvudet och överarmen, 28-åringen i ena benet.

En person som utpekats som ansvarig för grov misshandel hade gripits av polisen. Han ska själv ha varit en av de skadade.

Två 15-åriga pojkar förhördes av polisen efter slagsmålet. Direkt efter frigivning attackerade de en person och greps misstänkta för övergrepp i rättssak. "

LÄS MER I: VF
Tack för tipset, Leif!

Karlstad: Flera knivskadade i gängbråk på Kronoparken"Ett gängbråk urartat i knivslagsmål i stadsdelen Kronoparken i Karlstad på söndagskvällen.
– Vi vet ännu inte vad som har orsakat bråket men klart är att det ska vara minst två knivskadade på platsen, sade Sören Lövengärd vakthavande befäl vid halv sju-tiden."

Enligt vakthavande befäl ska två gäng brakat samman beväpnade med kniv och andra tillhyggen.

Enligt uppgift till NWT rådde det kaos på platsen där hundratalet personer befann sig. "

NWT.SE

Tack för tipset och nedanstående, MX och Leif!

Som vanligt är det "ungdomsgäng" när media rapporterar. Men se filmen ovan så ser ni att det inte Kalle, Olle och Anders direkt...

Söker man på "Kronoparken" på Wikipedia kan man dock hitta följande:

"Kronoparken är en stadsdel i Karlstad och ligger runt 7 kilometer från Karlstads centrum. Den började byggas på 1970-talet, men planer för att bygga bostadsområdet började under 1965. Här ligger bland annat Karlstads universitet. Kronoparken är omnämnd i Jonas Gardells bok Jenny från 2006, där han kallar Kronoparken för "Ett slumområde i Karlstad som han instinktivt känt avsmak mot".

I Kronoparken bor även många personer med utländsk bakgrund."

Malmö: Vårdare kniv-dödad av pojke

"En kvinnlig vårdare knivskars till döds på ett behandlingshem i Malmö på söndagskvällen.

En tonårig pojke är gripen.

– Det är en kvinna som har knivskurits till döds. Våra patruller är på plats för att underrätta anhöriga, säger Hans Nilsson, länsvakthavande vid Skånepolisen till aftonbladet.se.

Kvinnan ska ha attackerats av en av tonårig pojke som bodde på behandlingshemmet.
– Han är gripen misstänkt för mord alternativt dråp, säger Hans Nilsson
. "

"Vad som utlöst attacken är oklart, men kvinnan var inte ensam på behandlingshemmet – som vårdar pojkar och unga män som placerats där enligt socialtjänstlagen eller lagen om vård av unga (LVU). Målgruppen är pojkar mellan 14 och 21 år som begått sexuella övergrepp"

Aftonbladet

söndag, maj 11, 2008

Miljonbedrägeri mot Upplands Lokaltrafik

"Den 40-årige man som greps misstänkt för att ha prånglat ut falska färdbiljetter till Upplands Lokaltrafiks bussar och stoppat pengarna i egen ficka tros nu ha tillskansat sig mer än en miljon kronor.

Det har framkommit under den fortsatta polisutredningen i Uppsala. Förundersökningen är inne i sitt slutskede, och åtal väntas väckas inom kort, erfar UNT. Som UNT kunde rapportera i början av april i år var det inom Upplands Lokaltrafik, UL, som svinnet upptäcktes.

Efter en intern utredning föll bolagets misstankar på den 40-årige mannen, som är anställd av Swebus, ett av de företag som kör åt UL. Man fann att en mängd falska biljetter prånglats ut."

UNT

"en ny, skamlös, vulgär, obildad politisk överklass växer här fram..."

Mera från en av mina absoluta favoritmän, Kurt Lundgren -läs hela inlägget:

"News of the World avslöjar i dag det närmast osannolika slöseriet inom EU och den fabulösa betalningen till parlamentsledamöterna, som utan skam tappar pengar ur alla EU-kranar och de är många - en ny, skamlös, vulgär, obildad politisk överklass växer här fram.

(För enkelhetens skulle sätter jag pundet i tio kr när jag omvandlar summorna, pundet ligger visst på tolv, tror jag)

- Varje ledamot har 2 260 kr per dag bara för att visa sig i parlamentet.
- Varje ledamot har 390 000 kr om året i ersättning för kontorskostnader,
- Varje ledamot har 1.7 miljoner kr om året för att anställa en egen stab, som ofta är den närmaste släkten.
- 100 000 kr om året kan lätt sopas hem genom billiga flygbiljetter, som köps, men det är dyra som debiteras.
- Årslönen för en parlamentsledamot är drygt 600 000 kr om året.-

Med alla dessa förmåner kan en parlamentsledamot lätt skapa sig en årslön på 3.1 miljoner kr."

Det är dags att stå på sig mot EU! Rösta på sd i EU-valet, 2009!

Uppsala: Tre gripna för våldtäkt

"Tre yngre män greps på söndagsmorgonen av Uppsalapolisen efter en våldtäkt på en kvinna på ett hotell i Uppsala. Ett större antal poliser deltog i gripandet. Två andra kvinnoöverfall har också skett i Uppsala. "

Läs mer i UNT

Det anmäls cirka 13-15 fullbordade våldtäkter om dagen i Sverige!

Är det vad man kan förvänta sig av ett civilserat samhälle? Nej, Sverige har blivit totalt laglöst och våra politiker bara blundar.

Forskning sätts in mot skolbränder

"I sommar startar ett omfattande forskningsprojekt för att få bukt med skolbränderna, ett problem som kostar samhället mångmiljardbelopp. "

"Som DN avslöjade på lördagen har antalet anlagda skolbränder fördubblats den senaste tioårsperioden.

Dessutom är det dubbelt så vanligt att skolbränderna är anlagda än andra typer av eldsvådor.

Varken polisen eller andra ansvariga myndigheter har något samlat grepp om fenomenet som kostar samhället enorma belopp och som skapar stora problem för samhället."

"Styrelsen Svensk brandforskning, Brandforsk, har samlat in 17 miljoner som ska finansiera forskning under fem år kring anlagda bränder där skolbränderna ingår som en viktig del. "

DN

Tack för tipset, MX!

"Varken polisen eller andra ansvariga myndigheter har något samlat grepp ..."

Det tror jag nog de har. Men att erkänna att det är en intifada som sker i de invandrartäta förorterna, det vågar de inte.

Danmark: Irakisk bigamist vägrar skilja sig från sin ena fru

Bloggen har tidigare skrivit om en irakisk tolk, som har fått uppehållstillstånd i Danmark på grund av att han jobbat som tolk för danska soldater i Irak. Läs Danmark: Nej till polygami

Nu visar det sig att tolken som är gift med två kvinnor vägrar följa dansk lag och skilja sig från en av fruarna.

Bigamisten hävdar genom sin advokat att han nu ska försöka flytta till England istället. Där är det dock inte alls säkert att han är välkommen. Han advokat hoppas nu att Danmark ska ändra sig och låta honom fortsätta vara gift med sina båda fruar, "eftersom han har riskerat sitt liv för Danmark i Irak".

Tolken och hans två fruar är till och med beredda att åka tillbaka till Irak för att få fortsätta vara gifta. (FS anm: MEN GÖR DET DÅ!)

Politiken

Tolk: Mine koner vil ikke skilles

Förnedring av pojke filmades

"En 16-årig yngling greps i natt efter ett stort ungdomsgäng förnedrat, misshandlat och hotat en tonårspojke vid Varamon.

Gärningsmännen filmade övergreppet med minst en mobiltelefon. Händelsen ägde rum vid ettiden i natt.

- Ett tjugotal personer omringade pojken och förnedrade honom. Det förekom även hot, berättar vakthavande befäl Mikael Goding vid Östgötapolisen. "

"När polisen anlände fortsatte filmningen med mobiltelefon. Det hela slutade med att 16-åringen greps misstänkt för misshandel och olaga tvång. "

Motala Tidning

Tack för tipset, Peter!

Intifadan fortsätter - Skåne brinner....

"Vågen av bilbränder fortsätter. Under det senaste dygnet har sex bilar stått i lågor."

"Den senaste tiden har det varit ett större antal bilbränder i Malmö. "

KvP

Tack för tipset, Skånepåg!

Slagen för att hon var "för svensk"

"Föräldrarna kunde inte stå ut med att Farida hade en svensk pojkvän. Pappan lurade med henne på en resa till Pakistan för att gifta bort henne med en annan man. I ett nödmejl till pojkvännen skrev Farida: - Pappa har lurat mig, det känns som jag är i ett fängelse! "

"Hon berättar att hon var mycket hårt hållen och att pappan ofta slog henne med ett läderbälte om hon kom för sent.

Mamman började med grova muntliga kränkningar mot dottern när hon började i nian.

- Hoppas du dör innan du kommer hem från skolan, för du förstör mitt rykte, ska mamman ha sagt."

"Droppen blev när Farida skaffade sig en pojkvän, som var född i Sverige - Erik. Föräldrarna blev vansinniga på henne. Pappan misstänks ha beväpnat sig med en sopskyffel och slagit henne.

Pappan var den som oftast slog Farida. Men vid ett tillfälle dunkade mamman Faridas huvud i ett staket."

- Du måste bli en av oss. Du är som en svensk nu ch vi vill inte förlora en dotter.

Farida lovade då att lära sig om islam.

Läs mer i Expressen

Tack för tipset, Andreas!

Kazakstans handelsminister antastade kvinnor

"Kazakstans biträdande handelsminister Ablezov Karybay gjorde Stockholm i helgen.

På femton timmar hann han med att antasta tre kvinnor och bli dömd till dagsböter för ofredande. "

Aftonbladet

Danmark: Hårda tag mot bidragstagare som inte vill jobba

Dansk Folkeparti och den danska regeringen införde en ny lag 2007.

Den går ut på att i par där båda partnerna får socialbidrag, så kräver man att var och en av dessa två jobbar minst 300 timmar (2 månaders heltidsarbete) under en period av två år. .

Om paren inte uppnår detta, så blir hälften av socialbidraget indraget.

Denna regel infördes för att få fler socialbidragstagare att komma ut på arbetsmarknaden. Och det borde ju inte vara en omöjlighet i Danmark där det finns i stort sett hur mycket jobb som helst numera.

Sedan regel infördes har 686 gifta par blivit av med halva sitt socialbidrag. Granskar man siffrorna, så framgår det, att över 90% är invandrare från icke västliga länder.

»Man kan inte inrätta ett lands system så , att man medvetet går hemma och att man samtidigt får full uppbackning av det skattefinansierade välfärdssystemet. Alla andra familjer i Danmark som väljer att en i paret är hemma, vet också att man bara får en inkomst att leva på", säger Claus Hjort Frederiksen som är danska regeringens arbetsmarknadsminister.

Han påtalar också att många av dessa invandrare inte ens står till arbetsmarknadens förfogande fastän de hade upp till sju barn. Och att man då måste ta i med hårdhanskarna. (Får man förmoda att detta gäller i första hand fruarna som inte ens är tänkta att arbeta? )

Danmark har kanske 9.000 idag som går på socialbidrag. Detta samtidigt som det finns cirka 60.000 jobb lediga i landet. Och det kan inte vara meningen att de som arbetar , ska betala för de icke-västliga invandrarmän som vill ha en hemmafru?

Politiken

Claus Hjort strammede 300-timers reglen (25. jan.)
300-timers reglen sender indvandrerfamilier ud i fattigdom (11. dec.)
VK fortolker 300-timers reglen for stramt (11. okt.)
Claus Hjort kalder 300-timers regel en succes (20. sep.)

14årig flicka våldtagen i Karlstad

"En 14-årig flicka blev vid 15-tiden på torsdagen våldtagen i en bil på Kronoparken i Karlstad. Enligt länsvakthavande befäl Bjarne Andersson ska det ha skett vid motionsspåret norr om Universitetet."

"Enligt flickan ska mannen ha kört upp bredvid henne i sin bil på Fagottgatan på Kronoparken. Därefter drog han in henne i bilen och körde i väg till motionsspåret bakom universitetet. Han körde in en bit på motionsspåret och genomförde en fullbordad våldtäkt i bilen. Flickan chockades men hon fick inga allvarligare fysiska skador och hon kunde ringa sin syster som larmade polisen.

"Enligt flickan var mannen i 20-årsåldern, hade bakåtkammat hår i pagefrisyr, utländskt utseende och körde en rödaktig BMW av nyare modell."

Värmlands Folkblad

Kurt Lundgren: EU:s massiva hjärntvätt av svenska folket

Från Kurt Lundgrens knivskarpa blogg kommer detta. LÄS ALLT!

"I ett 15-sidigt dokument som ni hittar här kan man läsa hur hela det svenska samhället nu skall mobilseras för att omställa de onda svenskarna från monokulturalism till multikulturalism, och det skall ske i år. Alla måste lära sig älska EU.

Utgångspunkten är den svenska segregationen, som anses vara den värsta i Europa, vi har politisk exklusion som baseras på etniskt ursprung, vilket måste innebär att vi alla är rasister - det är ju en oerhört oförskämd utgångspunkt att starta en debatt med, men så gör EU.

Att svenska folket vid flera tillfällen (euron) visat sin skepsis mot EU måste nu mötas i alla de projekt som EU stöder inom Sverige, att peka ut hur man skall gå till väga är avgörande - alla informationsstrategier som riktas mot Sverige skall vara multikulturella - därför kommer nu alla sektorer av det svenska samhället att mobiliseras mot den svenska attityden av skepsis. "

lördag, maj 10, 2008

Insider: MILJONRULLNING I RINKEBY

Svenska muslimer kräver: Rösta inte på Sverigedemokraterna!

Från GP

"Forix - förorternas riksdag, arrangerades för första gången på lördagen och premiärort var Göteborg. Tanken med projektet är att få ungdomar i förorter runt om i Sverige att engagera sig i samhällsfrågor."

"Fakta: Forix - Förorternas riksdag
Arrangerades för första gången i går i Göteborg.

Projektets tre huvudmän är:
Sveriges unga muslimer.
Ibn Rushd, ett studieförbund vars vision är att islam ska vara en självklar del av Sverige.
New Moon
, en kulturorganisation med muslimsk bakgrund.

Detta är inte en "förortsriksdag" eller ett sätt att göra "invandrare" mer delaktiga i det svenska samhället. - detta är det politiska samhällssystemet islam, som ORGANISERAT och med hjälp av våra skattemedel, kraftsamlar inför att ta över Sverige och införa det i sitt stor-Ummah.

Intifadan eskalerar. Jag skulle vilja påstå att det är mer bråttom än någonsin nu, om vi ska kunna stoppa islamiseringen.

"En av initiativtagarna till Forix är Abdulkader Habib, biträdande rektor på Kista folkhögskola.

Abdulkader Habib slog ett särskilt slag för valet till Europaparlamentet nästa år och menade att då måste förortens unga visa att de bryr sig och rösta på vilka partier som helst utom ett, Sverigedemokraterna."

Kista folkhögskola:

Samma MUSLIMSKA folkhögskola som vill försöka få rätten att ha imamutbildningarna. Samtidigt så gör de troligen (som muslimska friskolor och moskéer brukar göra) om sin verksamhet så att den blir insynsskyddad.
Flaggan ovan lånad från Sanningen om islam.

Islam: Hjärntvätt av en 2-årig flicka..

Skolbränder fördubblade på tio år

"Antalet anlagda skolbränder har fördubblats den senaste tioårsperioden. Men varken polisen eller andra ansvariga myndigheter vet vad det beror på. Någon kartläggning av fenomenet har inte gjorts. "

"Färsk statistik visar att de anlagda bränderna har ökat med hundra procent under de senaste tio åren. Det betyder statistiskt att det anläggs minst en skolbrand varje skoldag."

"En rundrigning till flera polismyndigheter visar att man från polisens sida inte ser några kopplingar till högerextrema organisationer. Inte heller Säpo gör den kopplingen."

DN

Tack för tipset, UltraV och Joel!

Ingen "vet" något konkret..... och några hävdar att det ska vara nazister som gör detta.

Mycket kan man anklaga nazisterna för, men jag skulle inte tro att de har någon tanke på att förstöra den svenska infrastrukturen!

Vi vet vilka det är i de flesta fallen. Det är invandrargäng som inte har någon kärlek till, eller respekt för Sverige. Att det ska vara så förbannat svårt att säga som det är!

Något trist svennemöte blir det inte...

"Något trist svennemöte blir det inte. När his­toriens första Förorternas Riksdag hålls står de unga i centrum.


Förortsungdomar har mycket åsikter – men vi tänker att ingen lyssnar, säger Nabila Abdul Fattah.

På lördag fylls Studenternas hus av 300 personer från förorter över hela landet i första upplagan av Förorternas riksdag – ett möte som nästa år hålls i Malmö och året därpå i Stockholm.


– Men det blir inte tråkigt som en vanlig riksdag, lovar Nabila Abdul Fattah, som är lokal projektledare."


"Under riksdagen ska man bland annat diskutera polisens fördomar mot förorterna och den snedvridna rapporteringen i medierna."

"Bakom Förorternas riksdag står bland andra Sveriges unga muslimer."


Läs mer i Metro.se


Tack för tipset, Leif!


Polisernas fördomar mot förorterna?


Är det "fördomar" när bilar skadas?
Är det "fördomar" att folk kastar sten mot polis och räddningsmanskap?
Är det "fördomar" att skolorna brinner varje dag numera?


Det vore nog bättre att arbeta med alla problem ni har i förorten istället för att försöka skylla dem på poliser och brandmän...

Fem häktade i människosmugglingshärva

"Den 37-årige Osbybo som misstänks för människosmuggling häktades på fredagen, liksom de fyra män som smugglats in i Sverige.

... Förhandlingarna måste därför ajourneras så att åklagaren kunde gå igenom misstankarna mot männen med advokaterna och så att alla fem sedan kunde ha enskilda överläggningar med sin klient med hjälp av telefontolk."

"De fyra flyktingarna i åldern 20-30 år häktades för olaga hot och stöld som ska ha begåtts under tiden 1 april-7 maj i Osby. Samtliga häktade kommer från olika länder i Mellanöstern."

SKÅNE.SE

Tack för tipset, Anonym!

Obamas rådgivare hoppar av


"En rådgivare till presidentaspiranten Barack Obama har hoppat av valkampanjen.

Orsaken är att hans kontakter med Hamas väckt frågor. "CSN: Bara för invandrare

Jo, nu kan man låna pengar till hemutrustning på statliga myndigheten CSN.
Men BARA om man INTE är svensk!

"Du som är utländsk medborgare och omfattas av kommunernas flyktingmottagande kan få låna pengar av CSN för att köpa hemutrustning till ditt hem, exempelvis möbler och porslin. Du betalar tillbaka lånet till CSN med ränta.

De två första åren behöver du inte betala något. Om du inte kan betala efter den tiden kan du ansöka om att få göra uppehåll med betalningen under ett år (anstånd) eller att få betala mindre varje månad."

Det "Nya Sverige": Journalister på plats hotades - igen

"Ännu en gång hotades journalister som var på plats för att skildra skottdramat. GT:s fotograf beordrades att inte fotografera när ambulansmännen hämtade den skottskadade mannen. "

"- Ge dej av härifrån. Du har inte här att göra, sa flera killar som uppgav sig vara vänner till den skjutne. De skrev sedan upp registreringsnumret på fotografens bil.

Även GT:s reporter blev hotad av personer som befann sig på platsen för skottdramat.

- Du ska inte komma här och snoka. Stick här ifrån sa en man i 25-årsåldern.En stund senare upprepades samma sak.

"Visa respekt"

- Du ska visa respekt och inte ställa frågor om sådant du inte har med att göra. Då kan du råka illa ut, förklarade en man."

Läs mer i GT

Som sagt var...kära journalister: VÄLKOMNA TILL VÅR VERKLIGHET! Visst är mångkulturen mycket bättre än det svenska folkhemmet?

Det "Nya Sverige": Ambulansmän med skottsäkra västar

Är det så vi vill ha vårt land? Och åter igen så hotades medias representanter.

Det börjar bli standard i förorterna. Hoppas det kan väcka media och visa dem vad vi andra lever med varje dag i mångkulturens förlovade land.

"Aftonbladet.ses fotograf Bengt Kulén hotades i samband med att han var på platsen..."

Rösta rätt nästa gång - rösta för ett tryggt Sverige! Börja med EU-valet 2009!

Mattias Karlsson, sd: Är detta det bästa mångkulturalismen har att erbjuda?

Nedan är några lösryckta fragment från Mattias Karlsson suveräna blogginlägg som beskriver "myten om den lyckade integrationen i Gnosjö".

LÄS DET HÄR!!

"Problemet kan vara när de är så många som vietnameserna är här, att de vill bo tillsammans med sin egen grupp. Det är inte konstigt egentligen. Men då behöver de inte prata så mycket svenska."

"När det gäller Gnosjö framhålls ofta kommunen som ett föredöme för integration av invandrade.

Med detta menas att de flesta har jobb.

Samtidigt är Gnosjö en tydligt segregerad kommun när det gäller invandrades position på arbetsmarknaden, boende och del i olika nätverk. Få av de utrikesfödda har del i de nätverk som sägs ligga bakom bygdens framgångar (Wigren 2003)."

Den invandrade f.d värnamobon, Sevko Kadric, skriver följande om segregationen i en artikel i Stockholms Fria Tidning:

"Jag bodde i ett område i Värnamo som heter Svalörten (men det kallas Lilla Rinkeby ibland). För bara 13 år sedan bodde det 95 procent svenskar där, men i dag är 90 procent invandrare."

Hälften av svenskarna vill ha hit färre flyktingar

"För första gången sedan 2004 ökar motståndet mot flyktingar i Sverige, visar årets SOM-undersökning.

I dag anser 49 procent av svenskarna att det är ett bra förslag att ta emot färre flyktingar.För första gången sedan 2004 ökar motståndet mot flyktingar i Sverige, visar årets SOM-undersökning från Göteborgs universitet. Nu anser 49 procent av svenskarna – jämfört med 46 procent förra året – att det är ett bra förslag att ta emot färre flyktingar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. "

"Sedan 15 år tillbaka blir dessutom den grupp som tycker att det finns för många utlänningar i Sverige stadigt allt mindre. Men fortfarande tycker 39 procent, nästan fyra av tio, att det finns för många utlänningar i landet. "

Sydsvenskan

"Sedan 15 år tillbaka blir dessutom den grupp som tycker att det finns för många utlänningar i Sverige stadigt allt mindre...."

Sedan 15 år så har vi fyllt på med en miljon invandrare....kan det vara anledningen till den nedersta texten?

Eftersom svensken i största allmänhet inte fattar skillnaden mellan flykting och anhöriginvandrare, så får man utgå från att de inte är flyktingar de menar - utan invandrare!

Jag tycker myndigheterna verkligen bör ta detta på yttersta allvar, när kanske högst cirka 30% av de etniska svenskarna vill ha fler invandrare till Sverige!

fredag, maj 09, 2008

Bussonanisten i Malmö åtalas

"21-åringen från Malmö steg ombord på stadsbussen och onanerade på några unga flickor innan han gick av igen. I dag åtalades han för fyra fall av sexuellt ofredande och en misshandel."


"Det var den 15 april i år som 21-åringen gick ombord på linje fem från Kroksbäck. Han satte sig bredvid några tonårsflickor, blottade sig och onanerade tills han fick utlösning. Den kletade han ut över både flickorna och bussens inredning"


Sydsvenskan

Sverigedemokraternas riksårsmöte 2008 - Erik Almqvist


En suverän Erik Almqvist på sd´s årsmöte om bland annat svenskfientligheten - SE OCH LYSSNA!

Fyra personer beskjutna i Göteborg

"Polisen i Göteborg har fått larm om att fyra personer har beskjutits i Angered.

– Läget är nu sådant att fyra stycken är beskjutna, säger Jan Strannegård, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT. "

SvD

Fyra personer beskjutna i Göteborg

"Polisen i Göteborg har fått larm om att fyra personer har beskjutits i Angered.

– Läget är nu sådant att fyra stycken är beskjutna, säger Jan Strannegård, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT. "

SvD

Stort gängbråk bakom knivdådet

"En uppgörelse mellan två ungdomsgäng i Vårby gård var upprinnelsen till att två män i går kväll blev knivskurna. Polisen rubricerar nu brottet som grov misshandel och försök till mord. "

"- Det handlade om 60-70 personer som gjorde upp på fotbollsplanen. Knivar, innebandyklubbor och basebollträn var några av de tillhyggen som användes och flertalet av dessa låg kvar på marken när vi kom dit, säger Mats Nylén, informationsansvarig vid Södertörnspolisen."

"De två knivskurna männen, som är i 20-årsåldern, fick knivhugg intill vänster skulderblad respektive i hjärttrakten. Polisen rubricerar knivdådet som grov misshandel och försök till mord."

Läs mer i DN

P1 13.45, "Islam mellan civilisation och barbari"

P1 13.45, "Islam mellan civilisation och barbari"

Lite kort varsel, men OBS P1 kl 13.45:

Islam och offerrollen

Ing- Marie Froman har läst Abdelwahab Meddebs senaste bok ”Islam mellan civilisation och barbari”.

Går att lyssna på i efterhand här.

torsdag, maj 08, 2008

Dags att evakuera igen?

"Libanons värsta kris sedan inbördeskriget fördjupades ytterligare på torsdagen.
Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah sade att regeringens åtgärder mot milisen är ”likvärdiga med en krigsförklaring”. "

"Minst 500 svenskar befinner sig i Libanon enligt UD, som uppger att svenska myndigheter är bättre förberedda på en eventuell evakuering sedan massevakueringen från landet sommaren 2006. "

Aftonbladet

Sist evakuerade Sverige 8.027 personer från Libanon. Finland evakuerade 74.

Offer och vittnen dök inte upp av rädsla – fyra frias

"LANDSKRONA. Domen mot de sex ynglingar från Landskrona som stått åtalade för en grov misshandel i Malmö den 6 april i år blev ett ordentligt bakslag för åklagaren. Fyra av de åtalade frias helt.

Enligt åtalet mot de sex skulle de i samförstånd misshandlat en 24-årig Malmöbo på Kattsundsgatan i Malmö med sparkar och slag. Dessutom skulle de ha använt sig av ett bollträ.
Men när det var dags för rättegång under måndagen och onsdagen denna vecka dök offret inte upp. Dessutom uteblev flera av vittnena som sett misshandeln.

— De som dragit sig ut har varit rädda för repressalier om de vittnade."

"Enligt Jörgen Hylén är det ett allt mer växande problem att vittnen är rädda för att vittna."

HD

Tack för tipset, fe-870 !

24- åring åtalas för terror av frun

"En 24-åring har åtalats för att ha misshandlat sin hustru upprepade gånger under våren. De återkommande övergreppen rubriceras som grov kvinnofridskränkning."

"Den 21-åriga hustrun uppger att misshandeln startade redan i hemlandet i Mellanöstern. När också maken anlände till Sverige för två år sedan fortsatte övergreppen. Kvinnan säger sig ha blivit slagen snart sagt varje dag, men bortförklarat sina blåmärken för släktingar och vänner. När mannen den 5 april åter gav sig på henne fick hon nog, tillkallade polis och gjorde anmälan. Kvinnan berättar hon är rädd att barnen tar psykisk skada av att gång på gång se fadern misshandla deras mor. "

"Kvinnan berättar också att 24-åringen vid ett tillfälle kastat en halvliter kokande olja mot henne. Hon undvek att träffas genom att kasta sig under köksbordet.

24-åringen förnekar brott och förklarar de blåmärken hustrun hade vid läkarundersökningen med "hon har ramlat mycket". Han påstår också att hustrun brukar slå sig själv. Uppgifter från flera vittnen styrker dock kvinnans uppgifter. "

Läs mer NT.se

MILJONRULLNING I RINKEBY


"MILJONRULLNING I RINKEBY


Den somaliska kolonin i Rinkeby utanför Stockholm skakas av en brottshärva runt en förskola, Bismilahi. Skolans ägare anklagas för att ha fört ut miljonbelopp till Dubai där hon, enligt vissa uppgifter, ”byggt ett slott”.


Samtidigt utspelas en strid runt en annan förskola, Amaana, och uppgifter gör gällande att personer med anknytning till Svensk-somaliska riksförbundet försöker lägga beslag på skolans pengar.


Bakgrunden är, enligt Insiders källor, att det finns en maffialiknande struktur bland somalierna som specialiserat sig på att komma över bidrag och andra pengar. En stor del av pengarna skickas utomlands via de informella banker som opererar i Rinkeby."


Missa INTE Insider idag 22.00 på TV3!!
UPPDATERING: För er som missade detta program, så borde det läggas upp här på TV3 Web-TV snart

Vilks vill visa musikal den elfte september
"Konstnären Lars Vilks kommer antagligen att sätta upp sin musikal ”Dogs” på Charlottenborgs konsthall i Köpenhamn. Speldagen han önskar sig är den elfte september."

"Konstnären Lars Vilks nya inlägg i debatten om yttrandefrihet och islam blir musikalen ”Dogs”. Om Vilks får som han vill spelas musikalen en enda dag på Mezzaninen, som är Charlottenborgs konsthalls spelplats för tillfälliga projekt.

Musikalens tema är debatten som följde på Nerikes Allehandas publicering av Lars Vilks teckning av Muhammed som rondellhund. Teckningen förekommer också i föreställningen.

– Det är en musikalisk performance som handlar om hela det här projektet. Den kommer inte att framstå som en traditionell musikal, utan röra sig mycket om playback. Det kommer också att vara live-performance inlagt, säger Vilks.

Dagen han önskar sig är den elfte september, det datum då terrorgruppen al-Qaida styrde två flygplan in i World Trade Centers tvillingtorn i New York och nästan 3000 människor miste livet.

– Det är en symbolisk dag för terrorism och man kan kalla det för den politiska, fundamentalistiska islams dag."

Läs mer i Sydsvenskan
Dogs kan ni lyssna och se här och här:

Långa fängelsestraff för grov våldtäkt

"Fängelse i 4,5 år respektive fyra år. Så lyder domen för de två män, 21 och 24 år som suttit häktade misstänkta för grov våldtäkt av en 17-årig kvinna i Övertorneå i mars månad.

I 21-åringens påföljd ingick även en dom för narkotikabrott samt grov misshandel av en man i Övertorneå i november förra året."

Kuriren

Tidigare i bloggen om detta: Grov våldtäkt i Övertårneå

Gudmundson: Terrorismen i Sverige enligt State Departement

Från Gudmundsons utmärkta blogg, där ni bör läsa HELA inlägget:

"På senare år har Säkerhetspolisen strävat mot ökad öppenhet. På många sätt har man lyckats - det är nu möjligt att söka information på myndigheten, och som tidningsläsare märker man att ansträngningar görs för att kommunicera varför saker ser ut som de gör. Men årsberättelsen är ändå alltför tunn.Den 30 april kom amerikanska State Department ut med sina landrapporter för 2007 (del doc). Här finns betydligt skarpare information än den Säpo släpper ifrån sig. Jag har fetat lite bra fakta:

The Government of Sweden placed a high priority on increasing international cooperation against terrorism. Swedish authorities considered the threat of terrorist attacks inside Sweden to be low, but they monitored a number of known terrorists and terrorist organizations within their borders, including al-Qa’ida (AQ), Ansar al-Islam/Sunna, the Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC), Hizb Al-Tahrir, Hizballah, Islamic Jihad, and the Kongra-Gel/Kurdistan Worker’s Party (KGK/PKK). They provided logistical and financial support to their respective organizations abroad."

"...there are approximately 1,500 members and supporters and 100 persons with ties to terrorist organizations in Sweden."

"According to Swedish terrorism experts, members of terrorist groups, such as Ansar al-Islam, Ansar al-Sunna, and Hizballah, earned money in Sweden to finance terrorist activities in other countries. The Swedish government shut down the al-Aqsa Foundation in Malmo when it was suspected of facilitating such activity for Hizballah."

Skånskans pinsamma kollega...

Har nu läst igenom den pinsamma sörjan GringoDet enda det handlar om är att tala om hur synd det är om muslimerna - och hur vidriga och rasistiska svenskar är. Det kallas knappast humor. Det är smaklöst och vidrigt och det lär inte på något sätt hjälpa till med integrationen! Eller på något sätt bygga upp någon "vi-känsla" mellan invandrare och svenskar. Tvärtom, skulle jag tro...

Detta man läser förstärker bara känslan av att vissa tycker att de är bättre än alla svenskar och att de kräver särbehandling.

Varför inte ta och maila Skånska Dagbladets ansvariga utgivare Jan A Andersson: jan_a_johansson@skd.se eller ring upp honom på 040-6605539 och berätta vad ni tycker om att de samarbetar med svenskfientliga Gringo?

Tre av fem unga muslimer känner sig kränkta

Och den pinsamma svenskhatar-tidningen Gringo är åter på benen, denna gången med hjälp av Skånska Dagbladet - som varit en av Sveriges få riktigt bra tidningar INNAN de skaffade sig en ny samarbetspartner:

"Tre av fem svenska muslimer mellan 13 och 27 år känner sig kränkta av Säpo. Ännu fler känner att de inte behandlas likadant som andra svenska medborgare.Det visar Gringos undersökning som gjorts bland 250 unga svenska muslimer."

"Ali Ibrahim är imam och arbetar som kultursekreterare på Rosengårdsskolan i Malmö.Han har fått besök av SÄPO vid ett flertal tillfällen.

– "Är du uppmärksam när det kommer nya människor till moskén".

"Finns det någon grupp som gör konstiga saker". "Ser du något konstigt bland ungdomar i skolan", sånt har SÄPO frågat mig.Att Säkerhetspolisen besökt Ali Ibrahim både i skolan och moskén ser han inga problem med. Men han säger att det känns konstigt att det är SÄPO, av alla myndigheter, som visar så stort intresse förRosengårds invånare.

– Jag känner nittio procent av Rosengårds invånare. Ungdomar som känner sig utanför samhället och är besvikna förstör ofta för sig själva och sin egen stadsdel, de begår inte terrorhandlingar. "

Läs och kommentera på Skånska Dagbladet.

"de begår inte terrorhandlingar..." Nej, det skulle nog de flesta sagt om de som begick det i Madrid och London och på andra ställen med...

BRA jobbat SÄPO! Jag är glad att NÅGON ser om säkerheten i detta landet.

KLISTRAD! NYA INLÄGG UNDER: Bloggen Muslimska friskolan stänger på grund av hot

Idag stängde bloggen Muslimska Friskolan på grund av nya och allvarliga hot.

Detta är inget mindre än en SKANDAL!!! Ska islamister få tysta oss i vårt eget land? Nu måste detta upp för diskussion.

Sydsvenskan? Visa att ni inte är några harar!

Bloggen har mailat Sydsvenskan, Skånska Dagbladet, Kvällsposten och Helsingborgs Dagblad om detta nu. Men de är väl inte rakryggade nog att kritisera denna typen av hot?

Muslimska Friskolan

"Roger": kontakta oss, tack!

onsdag, maj 07, 2008

Jan Milld: "Be inte om URSÄKT!"

Fler analyserande och kloka videos av Jan Milld hittar ni här.

Körde ihjäl två - är ute och kör igen

"Nu kör han omkring i sin ljusgrå, lilla asiatiska bil. Den idag 62-årige mannen, som grovt rattfull körde ihjäl en elva månaders baby och hennes farmor i Flurkmark, har fått tillbaka sitt körkort. Men han tänker på olyckan varje dag."

"- Jag tänker på olyckan varje dag, säger han. Den var tragisk då oskyldiga fick sätta livet till. Jag har gjort ett misstag och livet blev förstört även för mig och mina anhöriga.

Men samtidigt skyller han fortfarande en del av skulden på farmodern som han menar inte såg sig för när hon skulle gå över vägen.

Men du var grovt rattfull och är dömd för olyckan. Hon är död och kan inte svara för sig.

- Ja, men hon var lika skyldig som jag. Hade jag varit nykter hade jag inte dömts för olyckan."

VK

Tack för tipset, UltraV! Detta hände 2003. Idag är han ute och kör bil igen...

Lund: Universitetet klarar inte av fler studenter

"Ansökningarna till Lunds universitet har ökat med 25 procent. Allra mest ökar de internationella ansökningarna och nu har Universitetet nått smärtgränsen på tusen internationella studenter. – Några större ökningar klarar vi inte av, säger vicerektor Eva Åkesson."

"Men ökningen består till allra största del av utländska sökande – totalt 6784 personer av 49046. Och så många kan inte komma till Lunds universitet. – Vi har sagt att vi kan anta cirka tusen personer, det är en fråga om infrastruktur och hur många platser som vi har, säger hon. Det är med de dimensionerna som det fungerar bra.

Med de internationella mastersstudenterna kommer dels kostnaden – enligt beräkningar för höstterminen 2007 kostade 700 internationella studenter cirka femtio miljoner kronor att utbilda, dels boendefrågan. "

"Utländska ansökningar har mer än fördubblats
Genom att öppna ansökningssidan Studera.nu för personer utan svenskt personnummer gjorde Verket för högskoleservice, VHS, allting mycket enklare för utländska studenter. Jämfört med förra året har de ansökningarna mer än fördubblats. Siffrorna visar det totala antalet internationella sökanden till samtliga utbildningar i Sverige.

Termin, Antal internationella sökande
Höstterminen 2007, 4 500
Vårterminen 2008, 9 300
Höstterminen 2008, 21 700 "

Sydsvenskan

Ja, tänk om det vore gratis för svenskar att studera i Sverige med...

UPPDATERING 8/5:

Svenskar har ju inte gratis utbildning. Utbildningen har deras föräldrar betalt åt dem genom skatten.

I vissa fall så ordnas boendet åt utländska stundenter och en del av dem får socialbidrag medan de studerar.

Jag VET att svenska staten betalar en försäkring för de utlänningar som studerar här, som täcker både läkar och tandläkarkostnader, olycksfall, överfallsskydd, ansvarskydd och transport till hemlandet.

Den så kallade IN-försäkringen. Skattemedel igen.

Får svenska studenter en sådan försäkring betald av staten?

Dessutom kan folk med funktionsnedsättning från andra länder studera i Sverige och få så kallad Sisusstöd . Alltså betalar svenska staten för en stödperson till den som stunderar. Skattemedel igen.

SI - Statlig SVENSK myndighet som betalar stipendium för 1500 utländska stundenter och forskare i Sverige varje år. Skattemedel igen.

Sen finns det ett antal andra fonder genom vilka endast utländska stundenter kan söka stipendium.

Jag hade inte sagt något om vi hade en bra vård, bra äldrevård och så drunknade i välfärd...

..och framför allt inte om de utländska studenterna stannade i Sverige och bidrog till välfärden efter deras utbildning.

Men det gör de sällan eller aldrig!

I USA idag måste studenterna betala mellan $15,000 - $35,000 om året plus bevisa att de har medel för uppehälle.

Det är inte sällan i USA som frukten av dessa skattemedel får växa sen, då många söker sig dit med sina fina utbildningar.

Läs mer på
Jan Kallbergs: Sverige som transitland

Det vore något att ta efter för Sverige, då utländska studenter kostar skattebetalarna många (Lund 50 miljoner för EN termin!) miljontals kronor varje år.


/FS

Malmö: Misstänkt väska vid synagogan – centrala Malmö spärrades av

"En kvart innan SEB på Jägerso rånades larmades polis om en misstänkt väska utanför judiska församlingens synagoga vid Betaniaplan. Polis befarade att väskan kunde spränga synagogan i luften och spärrade av delar av Föreningsgatan. Men väskan innehöll ingen bomb.

Flera kvarter i centrala Malmö spärrades av och både bostadshus och Pauli gymnaisum tömdes på folk under tisdagseftermiddagen. Anledningen var en misstänkt väska utanför judiska församlingens synagoga vid Betaniaplan. "

"Under eftermiddagen sköts den misstänkta väskan sönder av polisens bombtekniker. Den innehöll ingen bomb. Judiska församlingen har flera gånger tidigare utsatts för bombhot. "

Sydsvenskan

Malmö: 45-åring tyranniserade dotter

"En 45-årig pappa som misstänks ha tyranniserat sin tonåriga dotter under flera år, åtalas nu för grov fridskränkning och olaga hot. Pappan nekar till anklagelserna men både mamman och andra vittnen stöder flickans berättelse."

"Han hotade henne då till livet men har flera gånger tidigare skrivit och ringt hotelser. Enligt åtalet har han också angripit dottern med örfilar, knuffar, hot om tvångsgifte och okvädingsord då de har träffats. "

"Föräldrarna är separerade sedan några år och dottern har bytt sitt arabiska namn mot mammans svenska. Det har stuckit pappan i ögonen ..."

Läs mer i Sydsvenskan

Fru Gårman - Rinkeby Edition

Alltid lika suverän! MX Cartoons

Anlagda bränder i Rosengård har tredubblats

De anlagda bränderna i Rosengård i Malmö har nästintill tredubblats jämfört med förra året trots många förebyggande insatser. Nu satsar polisen på ökad närvaro för att få bukt med problemet.

De anlagda bränderna har ökat minst sagt explosionsartat i år. Hittills i år har polisen fått in 90 anmälningar om anlagda bränder i Rosengård. 22 av dem klassas som mordbrand och resten som skadegörelse. Förra året anmäldes 36 anlagda bränder under samma period. Massiva insatser och ett utökat samarbete mellan polis, räddningstjänst, fastighetsägare och skolor har uppenbarligen inte gett önskat resultat. Bara de senaste tio dagarna har tio anlagda bränder anmälts.

Tack för tipset, MX!

Höga priser påverkar skolmaten

"Kraftig höjda livsmedelspriser innebär en ekonomisk smäll inom skolan och vården. Kostexperter oroar sig för att maten ska bli sämre.

-I stället för att ha en ren köttgryta får man dryga ut det med baljväxter och lite annat, säger Elisabeth Marklund, kostekonom i Norrköpings kommun om skolmaten där."

SVT

Men dyrt nötkött till muslimer finns det alltid pengar till...

Malmö: Många fler bränder

"Antalet anlagda bränder har de senaste månaderna ökat lavinartat i Rosengård. Från 1 januari fram till 6 maj har 90 bränder polisanmälts jämfört med 36 i fjol. Två pojkar, 14 och 15 år gamla, har erkänt över 30 bränder.

Natten till tisdagen inträffade flera nya bränder. Det brann i en paviljong till Kryddgårdsskolan och i ett cykelskjul bakom Rosengårdsskolan. Dessutom kastades en molotovcocktail in genom en ruta till Högatorps förskola vid von Rosens väg.

Av de 90 bränderna hittills i år betraktas 22 som mordbränder, medan 68 räknas som skadegörelse."

Skånska Dagbladet

Landskrona: Far och son i knivslagsmål efter bråk om biljett

"Den 15-årige pojken från Landskrona och hans 45-årige far åkte till Malmö för att gå Fyndmarknaden på Västra Hindbyvägen. Men där hamnade de i bråk med två män. Pojken och hans pappa hade en parkeringsbiljett över. Och därför erbjöd 15-åringen de två männen att köpa den för fem kronor.

Men männen sa att de ville ha biljetten gratis. En av dem tog biljetten ur pojkens hand, men lämnade tillbaka den efter att pojkens pappa sagt till.

När de två sällskapen senare mötes inne på varuhuset frågade en av männen pojken om han lyckats sälja biljetten. Enligt männen ska pojken då gått till anfall och börjat misshandla mannen som ställt frågan. I tumultet drog 15-åringen, enligt åtalet, upp en mattkniv och knivhögg mannen flera gånger. Pappan ska ha gett sig på den andra mannen och börjat slå honom med en tung väska som innehöll borrutrustning."

"Rättegången mot pappan och sonen har fått skjutas upp. 15-åringen är nämligen en av de fyra personer som misstänks för rånet mot Handelsbanken i slutet av mars."

HD

13-årig pojke brutalt misshandlad

"En 13-årig pojke misshandlades i en timme av tre äldre killar för att han inte betalat en skuld på 70 kronor.Killarna filmade när de slog pojken med knogjärn, bälten, sparkar och slag, därefter spred de filmen på skolan. "Aftonbladet

Malmö: 18-årig kvinna bortförd och våldtagen

"Hittades drogad och skadad på parkeringsplats i Lund. Den 18-åriga kvinnan hoppade in i en bil i Limhamn på måndagskvällen. Några timmar senare hittades hon på en trottoar i Lund.

Drogad, kidnappad, misshandlad och våldtagen, tror polisen. "

Sydsvenskan

30-tal ungdomar i storbråk i Umeå

"Ett 30-tal ungdomar med olika etniska bakgrunder var i går inblandade i nya bråk på Östra gymnasiet i Umeå. Med batonger och träpåkar attackerades några av eleverna på skolan av ett gäng som väntade på baksidan av skolbyggnaden"

"Flera gånger i januari fick polisen rycka ut till Östra gymnasiet efter bråk på skolan. Enligt Göran Svanberg ska gårdagens bråk ses som en fortsättning på gamla problem.-Som jag har förstått hade sammanstötningar mellan olika grupper ägt rum under valborgshelgen, där de nu berörda var inblandade. Det har legat och pyrt och utmynnade nu i nya bråk."

Läs mer och läs kommentarerna i VK

Tack för tipset, MX , Bla och fler!

Foster funnet nedgrävt på begravningsplats i Lund

"Ett foster som begravts utan ceremoni hittades på måndagen vid den muslimska delen av Fredentorps begravningsplats i Lund. Fostret låg alldeles intill en annan barngrav – men den gravrättsinnehavaren har inget med saken att göra.

"Muslimsk begravning Ali Ibrahim, imam i Malmö säger att det inte är säkert att det handlar om ett muslimskt barn bara för att det är begravt på en muslimsk begravningsplats.

Men begravningssättet – i ett tygstycke, utan kista – talar för det."

Skånskan

13-åring torterades av tre Kumlapojkar

"En studie i maktutövning gränsande till tortyr. Det är ingredienser i polisutredningen om tre Kumlapojkars våldsövergrepp på en 13-årig pojke den 29 november i fjol"

"13-åringen tvingades ner på en säng och uppmanades att klä av sig, utom kalsongerna. Hans kläder slängdes ut genom fönstret. 13-åringen överöstes sedan med sparkar och slag.

En av de åtalade hade knogjärn. En annan slog med skärp.

"Han hade många skärp och slog två gånger med varje. Sen bytte han", sa 13-åringen i polisförhöret.

Hur det gick till när 13-åringens ena arm bröts är inte klarlagt. Kanske en spark, kanske ett slag - men när han lämnade lägenheten hade han en fraktur på underarmen.Knäckt näsben, blödningar i ett öga, sår i tinningen och inne i munnen, hudavskrapningar på ryggen, rodnader, svullnader, blödningar och hudmissfärgningar var andra skador. "

Nerikes Allehanda

Flickor lockades i fälla – misshandlades av gäng

"Den råa gängmisshandeln av tre 15-åriga flickor från Örkelljunga på en lekplats var en hämnd för några busringningar och ett bråk på chattforumet MSN. Flickorna lurades att komma till Landskrona av en i gänget. På måndagen åtalades tre ynglingar för att ha deltagit i misshandeln. "

"Plötsligt ska 14-åringen sparkat henne i ryggen. När hon undrade vad han höll på med ska 15-åringen ha sagt:

— Man gör inte så.

Därefter ska 15-åringen själv ha sparkat henne med en karatespark så att hon föll omkull.

Sen ska han ha börjat stampa på hennes ansikte när hon låg ner. Därefter lyfte han hennes ansikte och knäade henne i ansiktet. Flera pojkar ska ha anslutit och börjat delta i misshandeln av henne och hennes två kompisar. Flickorna fick ta emot mängder av slag och sparkar."

Läs mer i HD

Två häktade för Billdalsrånet

"Två yngre män har gripits och häktats efter det brutala rånet mot ett äldre par i Billdal den 1 maj."

"De misstänkta männen är födda 1986 och 1988. Båda saknar fast adress i riket."

GP

Tack för tipset, Anonym!

Rödeby: 50-åringen frikänns

"I dag kom domen i det uppmärksammade målet om dödsskottet i Rödeby. Den åtalade 50-åringen frikäns, meddelar tingsrätten.

50-åringen släpptes ur häktet för två veckor sedan – ett beslut som många tolkade som att mannen skulle frikännas.

Den linjen går också tingsrätten på"

SvD

Härligt! GRATTIS!

måndag, maj 05, 2008

Kissade på tioårig flicka

"Den tioåriga flickan skulle hämta en låda i förrådet. När hon var på väg upp ur källaren ställde sig en 17-årig pojke och kissade på henne.

- Min dotter mådde väldigt dåligt efter detta och vågade inte gå ut, berättar pappan i förhör."

Läs mer i Expressen

Sveriges första muslimska folkhögskola

"Sjöviks folkhögskola som vill starta imamutbildning i sin filial Kista folkhögskola ihop med den muslimska föreningen Kanava, tänker inför detta omvandla verksamheten.

Bort försvinner den svenska folkhögskolan och den muslimska föreningen. In kommer lagom till imamutbildningen en ombildning till en fullständig muslimsk stiftelse.

Precis som andra muslimska friskolor kommer den att sakna insyn och kunna tjäna stora pengar som ingen vet vart de tar vägen.

Därefter ska muslimska organisationer i denna muslimska folkhögskola utbilda imamer om hur svenska samhället fungerar!!!! Förslaget är insänt till högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg. Kista folkhögskola blir än mer än vad den är idag Sveriges första muslimska folkhögskola:"

Muslimska Friskolan

Talibanledare förbjuder rakning

"En talibanledare i Pakistan uppmanar nu de manliga invånarna i områdena längs gränsen mot Afghanistan att odla skägg.

De som vägrar hotas med hårda straff, uppgav invånare i området på måndagen.

Hoten kommer samtidigt som våldet trappas upp av grupper som vill införa det islamiska rättssystemet sharia. "

Läs mer i Sydsvenskan

Slog vakter och vandaliserade polisbil

"Sex personer, tre män och tre kvinnor, sitter gripna misstänkta för våldsamt upplopp efter ett större bråk vid tunnelbanestationen Universitet i Frescati i norra Stockholm vid tretiden natten mot söndagen. "

"Totalt ska minst ett 40-tal personer ha slagits med vakter och polis på platsen.

Enligt uppgift förekom skadegörelse av olika slag i samband med bråket. Bland annat vandaliserades en polisbil "

Läs mer i SvD

Sd: Nej till muslimska friskolor

"Göteborgsposten rapporterar idag från Sverigedemokraternas riksårsmöte att de föreslår förbud mot muslimska friskolor. Andra religiösa friskolor ska tillåtas fortsätta:

"Jimmie Åkesson tycker att det ska finnas religiösa friskolor. Så länge de inte är muslimska. Att den skillnaden skulle bryta mot religionsfriheten tycker inte Sverigedemokraternas partiledare.""

Läs mer på: Muslimska Friskolan

Göteborg: Nio slog ensam ung man

"Nio personer deltog i en misshandel av en ung man på Fredsgatan på söndagsnatten. Enligt offret hölls han fast medan han blev skallad och slagen i huvudet."

"Medan några i gänget höll fast honom fick han ta emot slag mot huvudet och örfilar från minst två personer. Även en skallning utdelades innan den unge mannen lyckades slita sig loss"

GP

Tack för tipset, DL!

Kärleksfulla islam....

Jasmin på FOMI skriver om oavstående video:

Första delen av det korta reportaget handlar om Abu 7amza (läs Hamza även om det låter fel, det ska vara ett annat ”H”) som är känd terrorist. Som ni märker är han märkt för livet, utan hand och ett öga som han förlorade i kriget i Afghanistan.

Den andra delen handlar om en familj vars dotter har tvingats av en sheikh i själva Moskén att hjälpa honom masturbera, trots att pappan valde att inte tro på sin dotter gick mamman till polisen och anmälde honom. Man tog DNA prov och fann spermafläckar, hans förflutna var inte fläckfri. Han utsatte andra barn också men man hade inga bevis. Själva poängen här är tycker jag att han fick bara sex månaders fängelse, och den engelska polisen tydligen är helt oförmögen att skydda människor mot att man spottar och trakasserar flickan och familjen.

Islamic Center lurade Möllevången

"Idag höll Islamic Centers imam Jonus Latifov en gemensam bön med tre andra trossamfund. Islam, judendom och kristendom skulle visa upp att de kan stoppa otryggheten i stadsdelen Möllevången i Malmö.

I Sydnytts inslag ses Islamic Centers imam harkla ut sin bön på arabiska ur Koranen över Möllevångstorget. På vilket vis ökar det tryggheten? Det undrar Sydnytt också som visar upp bombdådet som skedde nyligen."

"Upp till bevis. Låt oss se om imamens harklande koranbön gör att inga våldsdåd eller rån sker på Möllevången från och med idag efter att imamen för skattepengar stått där! "

Läs mer på Muslimska Friskolan

Skolbarn ska hindra föräldrar kasta sten

"I muslimska Rosengård i Malmö där stenkastning mot brandmän är vanligast i Sverige får skatteprojektet kritik.

Brobyggare menar att insatserna måste vända sig till skolbarnen för att de sedan ska tolka till sina föräldrar att inte kasta sten på brandmännen:"


Läs mer på Muslimska Friskolan

söndag, maj 04, 2008

5.000 Hamas-anhängare samlas i Köpenhamn

"Israels 60-årsjubileum firas på många olika sätt...

Idag (FS anm: igår lördag) samlades 5.000 Hamas-anhängare från hela Nordeuropa i Bröndbyhallen i Köpenhamn.

Efter en dag fylld av hat och revanschism kom höjdpunkten:

Direktöverföring av ett tal av Ismail Haniya i Gaza.

Mötet har planerats under stort hemlighetsmakeri. Officiellt var det en träff för "palestinier" arrangerad av en arabisk kommunpolitiker i Danmark.

Säkerhetskällor uppger att det är det största Hamasmöte som genomförts i Europa.

Muslimska Brödraskapets:s reklamfilm för mötet. (OBS Se Per Gahrton tillsammans med MB-dignitärerna på första bänk....) (FS anm: Och Yvonne Ruwaida ser ut att vara med i bild med)

Läs mer på eminenta Jihad i Malmö