torsdag, augusti 27, 2009

Det Nya Sverige: Ingen pratar med Hampus för han är svensk

I Det Nya Sverige är arabiska vårt språk?

"
Skolan har börjat. Men inte för Hampus, sju år. Han skulle blivit det enda svenska barnet i sin F1-klass på Gustaf Hellströmskolan. Oacceptabelt tycker familjen och håller honom hemma."

"
Förra hösten flyttade Hampus med mamma Anna Nilsson från Knislinge till Österäng. Han började i en F2-klass. Till att börja med hade han ett par svenska klasskompisar, men efter hand flyttade de. Hampus blev ensam kvar. Och vantrivdes.

På rasterna pratade de andra barnen på sina hemspråk. Hampus kom inte in i leken utan kände sig utanför.

– Jag vill inte vara där för ingen leker med mig. Jag går runt i cirklar och får panik, säger han."

Kristianstadbladet

Nu har det skaffats fram en annan skola till Hampus:

"I lördagens tidning berättade Kristianstadsbladet att Hampus Kristoffersson var det enda svensktalande barnet i sin F1-klass på Gustav Hellströmskolan.

Oacceptabelt tyckte hans familj och höll honom hemma från skolan. Hans mormor Agnetha Nilsson kontaktade skolorna runt omkring för att hitta en plats år Hampus, men utan framgång.

Nu verkar historien få ett lyckligt slut. På onsdagen beslutade Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen att Hampus ska få en plats på Parkskolan, trots att skolan har kö."

Kristianstadsbladet


Varför rapporterar inte stor-media om detta? Är det inte viktigt nog? Nej, just det....en del av dem har fullt upp med att skapa antisemitism och smöra för islam, ju. Andra är bara PK eller fega...

Nu får det väl snart vara slut på dumheterna? Förbjud andra språk än svenska i skolorna!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: