söndag, augusti 16, 2009

Skolan ska undervisa i danska värderingar


De muslimska parallellsamhällena i Danmark ska bekämpas.

Och detta ska bland annat ske genom att skolorna ska undervisa mer om demokrati och danska värderingar. Friskolorna - de arabiska och muslimska friskolorna - ska under skarpare kontroll för att förhindra undervisning som skapar förakt för de danska värderingarna.

Det säger nu Danmarks näringsliv- och ekonomiminister, Lene Espersen (K) när hon på tisdag kommer att presentera en ny integrationsplan.


"
»Vi har børn, der vokser op i det her land, som i princippet lige så godt kunne have boet i Saudi-Arabien. For det fjernsyn, de ser derhjemme, det sprog, de taler derhjemme, og det, der foregår på en række af friskolerne, har ikke noget med Danmark at gøre«, siger Lene Espersen."

"På Christiansborg er Dansk Folkeparti glad for meldingen fra de konservative. Næstformand Peter Skaarup siger, at DF længe har ønsket et skærpet opsyn med friskolerne: »Det kan godt være, at der er opsyn i dag.

Men fordi en kontrollant er ude to dage om året, så kan der sagtens foregå en hel masse, når kontrollanten så ikke er der. Så der skal langt mere opsyn til, og det skal være uanmeldte opsyn, så man kan finde ud af, hvad der virkelig foregår«, siger han."

Politiken

Borgmester vil forbyde muslimske friskoler
København vil lære af muslimske friskoler

/Fröken Sverige - söker asyl i Danmark


Inga kommentarer: