torsdag, augusti 27, 2009

Polisen Skåne efterlyser biltjuv

En bil värd över 800 000 kronor stals i Malmö i oktober i fjor. Gärningsmännen fastnade på firmans övervakningskameror och senare även i samband med en tankning och en hastighetsöverträdelse. Brottet rubriceras som grov stöld.


Närbild från övervakningskamera
Beskrivning

Det var vid halvåttatiden på morgonen den 2 oktober i fjor som två personer kör runt på bilfirman Daimler på Bronsyxegatan i Malmö och tittar bland de uppställda bilarna. Övervakningskamerorna registrerar också hur bilnycklar tillgrips inne i företagets byggnad. Med hjälp av nycklarna stjäls därefter den aktuella bilen som är av märket Mercedes av typen C63 AMG combi, gråmetallic till färgen. Bilen har registreringsnummer GRR 115 och hade vid tillfället stora AMG-dekaler på sidorna.

De båda gärningsmännen anländer till platsen i en annan silverfärgad Mercedes av modellen CL 500 eller CL 600.

Samma dag klockan 12.36 ”tjuvtankas” den stulna bilen på en Shellstation i Täby och även här fotograferas personerna som färdas i bilen. Knappt en halvtimme senare registreras bilens färd i Solberga inom Österåkers kommun då den överträder hastigheten och fotograferas i en automatisk hastighetskontroll.

Eftersom bilen värderas till 840 000 kronor rubriceras brottet som grov stöld. Polisen söker nu uppgifter som kan leda till att de misstänkta gärningsmännen kan identifieras och ställas till ansvar.

Polisens tipstelefon 114 14.
Det går också att skicka e-post till tips@skane.police.se

Tankning


Hjälp Polisen Skåne

/Fröken Sverige


Inga kommentarer: