söndag, december 06, 2009

Antalet barnäktenskap ökar i Sverige - ansvariga blundar!

"En av dom, enligt min åsikt, mest avskyvärda "kultur"-företeelser som finns representerat i stora delar av världen är tvångsgiftemål. Främst då dom fall där barn, uteslutande flickor vad jag vet, av olika anledningar förmäls med avsevärt mycket äldre män. Att brutalt tvinga barnet bort från en normal uppväxt och i många fall också avbryta en skolgång som så väl behövs måste anses som ett gigantiskt svek. Det är inget som hör hemma i en värld av idag, och gudskelov har vi i Sverige en lagstiftning som förbjuder äktenskap mellan personer under arton år, såvida inte dispens sökes och gives. Eller är det kanske inte alls på det viset?"

"
Fredagen den 13/11 2009 publicerade dagstidningarna Norra Skåne och Sydsvenska Dagbladet var för sig en artikel om dom ymnigt förekommande barnäktenskapen som man kunnat konstatera i Skåne. Norra Skåne hävdar bl a att man varje år upptäcker minst 25 fall av barn och ungdomar i skånska skolor som gifts bort mot sin vilja. I Sydsvenska Dagbladet säger en skolkurator på en stor skånsk skola att hon själv har personlig kännedom om över 100 barnäktenskap på hennes skola, bl a ett där flickan som gifts bort var tolv år och gick i femte klass. I sjätte klass bodde hon med sin make, blev gravid och födde sitt första barn."

"Jag beslutade därför att polisanmäla den i ärendet aktuella kuratorn för att få undersökt om hon så allvarligt brustit i sin yrkesroll att allvarlig fara för dom tvångsgifta barnens väl och ve har uppstått. Att det alldeles uppenbart förekommit sexuellt umgänge mellan vuxen och barn berättar ju kuratorn själv, så även det kan ju eventuellt bli föremål för polisutredning."

Läs hela debattinlägget av Gustaf Jansson på Newsmill

/Fröken Sverige

http://sv-se.facebook.com/people/Froken-Sverige/100000522671925

Inga kommentarer: