söndag, december 13, 2009

Alf Ronnby: Minareternas symboliska kraft

"Schweizarna röstade ja till förbud mot fler minareter. Detta oroar det politiskt korrekta etablissemanget. Carl Bildt viftar bort resultatet med att bagatellisera det till en stadsbyggnadsfråga eller att schweizarna är "fördomsfulla och okunniga" vad gäller islam.

Schweiz är det enda land i Europa, som har en riktig gräsrotsdemokrati, det vill säga där medborgarna verkligen får säga sin mening. Jämför med det manipulerande politiska skikt som styr resten av Europa och EU!
Det är ren dumhet att förenkla minaretfrågan till en stadsbyggnadsfråga. Frågan om minareter är symbolisk, med mycket större djup än om minareter stör eller förgyller stadsbilden.

Att avfärda nästan 60 procent av de röstande schweizarna som fördomsfulla och okunniga, är en förolämpning, som slår tillbaka på Bildt själv.

Schweiz har fått erfara vad muslimska maktanspråk kan betyda, när Muammar Ghadaffi surnat till efter schweiziska, rättsliga ingripanden mot hans patriarkiske son, som misshandlat tjänstefolk i Genève.
Det är kanske en bagatell, men påverkade debatten kring minareter. Man har inte förstått mycket av grunden för européernas misstänksamhet och ogillande av muslimer, om man glömmer det historiska sammanhanget. Europa har i århundraden utsatts för invasioner av muslimska härar och folk.

Muhammed skapade doktrinen om det heliga kriget jihad. Den är fortfarande aktuell bland radikala islamister. På 6-700-talen erövrade muslimer större delen av det gamla romerska riket i Nordafrika och Mellanöstern. Det fortsatte från Pyrenéerna i väst till Wiens portar i öst. Bysans utsattes i 800 år för ständiga attacker från muslimer tills det slutligen gick under 1453. År 1683 stod muslimerna utanför Wiens portar, men där vände krigslyckan tack vare kristna arméer. Men i hela det osmanska riket är det bara Spanien och Portugal som inte längre är muslimskt.

Efter andra världskriget har invasionen fått en annan form. I dag har Europa tagit emot 30 miljoner muslimer. Det kommer att ha en större effekt på Europa, än vi kan överblicka i dag. Schweizarna och många andra européer oroas av den påverkan den islamska livsstilen har och kommer att ha i våra samhällen. Att se beslöjade kvinnor på stan är väl ett litet problem. Men när muslimska flickor blir en majoritet i skolan och kräver att alla flickor ska ha huvudduk, då ser vi vilka obehagliga konsekvenser muslimsk kultur kan få.

Jag tror inte att avogheten mot muslimer i Europa handlar så mycket om kristna mot muslimer. Snarare är det ett uttryck för det sekulariserade Europa, där många känner obehag över att vi åter ser en religiöst präglad fundamentalism och kultur breder ut sig. Det påverkar oss alla.

Islam är inte en privatsak. Islam är också politisk och rättrogna muslimer vill att islam och den heliga lagen ska genomsyra hela samhället. Jag tror schweizarna uttryckt detta hot genom sitt nej till minareter, en symbol för islamsk kultur, vi inte gillar. Detta är något våra politiskt korrekta politiker försöker sopa under mattan med sina vilseledande uttalanden.

Alf Ronnby "

Skånskan

/Fröken Sverige

http://sv-se.facebook.com/people/Froken-Sverige/100000522671925

Inga kommentarer: