tisdag, november 15, 2011

TORSÅKER/HOFORS: "Flyktingbarn en oväntad prövning "

De små barnen på bilden ovan har i nödvändigtvis med just detta boendet att göra!
 
"Det var tuffare än vad kommunen hade trott att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Dessutom visar det sig inte vara så ekonomiskt gynnsamt som socialtjänsten först räknat med. Nu kämpar verksamheten med en rad problem, kritik från socialstyrelsen, oro på boendena och ungdomar som flyttar från Hofors, men för vilka kommunen fortfarande bär ansvaret."

"Fem ungdomar som vägrat att bo kvar i kommunen har flyttat. För de här unga pojkarna som inte är myndiga har Hofors kommun fortfarande ansvar enligt Migrationsverket, men dilemmat är att kommunen alltså inte har rätt att tvinga dem att stanna kvar enligt Socialstyrelsen.

– De är fortfarande skrivna här och de har sin socialsekreterare här som nu måste åka till en annan ort för att träffa dem. Det blir både dyrt och arbetskrävande"

".....många vill bo i en större stad och anser sig ha rätt att välja bostadsort..."

Hofors/Torsåker:Flyktingbarn en oväntad prövning 


Dessa  rynkiga små barn (de måste vara nyfödda med så mycket rynkor, väl?) bor visst på ett boende i Skåne.


/Fröken Sverige - Nu också på Twitter: http://twitter.com/@frokensverige
Stötta bloggen Anser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare? Hjälp till att stötta den genom att skänka ett bidrag genom Paysonknappen eller till Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro 76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS". Tack för Ert stöd!

Inga kommentarer: