onsdag, december 17, 2008

De kränktas kör i Rosengård: "Vi får se vem som vinner"

"Bloggen promenerade förbi “moskén” strax innan 18.00 ikväll. Då hade det samlats en del ungdomar vid tältet framför polisbilen. Men även ett 20-tal som uppehöll sig vid gaveln på huset. Dessa roade sig med att kasta småsten på polisbilen och ropa olika tillmälen riktade mot polisen. Vid branden ett stenkast därifrån var det relativt lungt. Såg dock Faik Rustemi (känd från SVT: s Uppdrag granskning i en, som det såg ut, hetsig diskussion med Räddningstjänsten.
*Slut uppdatering*

Ställningskriget ute på Ramels väg fortsätter. Även i dag står det en polisbil parkerad utanför “moskén” och avspärrningen har utökats med polistejp (se dagens bilder nedan).

Det är inte tal om att respektera Svenska lagar och regler för islamisterna. Ungdomarna campar på gräsmatta utanför “moskén” ivrigt påhejade av de äldre muslimerna, de så kallade skäggiga. Bristen på respekt visade sig också genom att man helt sonika körde upp med en personbil och parkerade den mitt på gräsmattan. Bilen var en vit Mitsubishi Lancer av årgång 1996 med registrering ATF859.

Under natten har det bland annat stenar kastats mot poliser och flera bränder har anlagts."

Lånat från bloggen Mina Tankar

"Vid åttatiden igår morse utrymde ett trettiotal poliser moskén och förde in tre personer till förhör. Flera ungdomar samlades på platsen och protesterade mot polisens insats, medan byggjobbare spikade spånplattor över fönster och dörrar till lokalen.

Många var upprörda över att polisen använde pepparsprej mot en 16-årig pojke och att polisen knuffade undan dem som protesterade, varav flera var barn i tioårsåldern. I folksamlingen hördes klagomål på att polisen gick in med kängor och hundar i moskélokalen.

– Det är en helig plats. De skulle aldrig bete sig så i en kyrka, säger Mohammed el-Masriyey, en av ungdomarna i Youth Islamic Center."

"Medlemmarna i Youth islamic center planerar att tälta tills de kan ta sig in i lokalerna igen.

– Vi kommer att stanna här och protestera. Vi får se vem som tröttnar först av oss och polisen, säger Basem Mahmoud. "

Sydsvenskan

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: