söndag, oktober 11, 2009

Ralf Pittelkow: Sverige som skräckexempel

Fritt översatt från Jyllands-Posten:

"Af RALF PITTELKOW, politisk kommentator

Offentliggjort 11.10.09 kl. 03:00

Ulrich Vogel, präst under 17 år i Tingbjerg Kirke i Köpenhamn har fått nog. Han har varit utsatt för trakasserier, skadegörelse och hot, vilka kommer från invandrargäng. En gatsten genom fönstret, möbler som sprättats upp och en dator stulen. Nu är han sjukskriven och han flyttar från Tingbjerg.

Liknande problem känner man till ett annat invandrartätt område, Gellerup i Århus. Gellerup Kirke har utsatts för flera inbrott, bränder och en våldsam attack på en präst. Vid ett tillfälle valde man till och med att anlita ett vaktbolag med invandrarbakgrund.

I Vollsmose i Odense upplever man också angrepp på människor och instutioner, som representerar något danskt. "Omvänd rasism" blir det kallat av polisen Kim Thyssen, som har tio års erfarenhet från Bøgeparken i Vollsmose (intervju i Politiforbundets blad).

Polisen blir beskjuten och även attackerade på andra sätt. Bakom de direkta angreppen står smågrupper, men de övriga invånarna i området håller handen över dem.

Även vanliga danskar utsätts. Enligt Thyssen har danska barn problem med att leka i sandlådan, det är danskarnas bilar som sätts i brand, det är danskarnas lägenheter, som drabbas av inbrott, det danskarna, som utsätts för gaturån och blir beskjutna av luftgevär.

Här är det tal om tendenser till upplösning av samhället. Muslimska parallelsamhällen utvecklar sig så extremt, att det slutar med direkt aggression mot resten av samhället. Hela tiden sker också attacker på brandmän och ambulansfolk.

I Danmark är denna utveckling dock inte så långt gången som i många andra länder. Speciellt slår upplösningstendenserna igenom i de länder, där den politiskt korrekta eliten har kastat deras samhälle rakt ut i mångkulturella expriment. Sverige är ett skräckexempel.

Sverige blir hela tiden ett mer etniskt segregerat (uppsplittrat) samhälle med våldsproblem, som är utom kontroll. I slutet av augusti och i början av september förekom det nästan dagligen härjande ungdomsgäng, som satte eld och angrep poliser, vakter, brandmän och andra med stenkastning och liknande.

Den sociala upplösningen har gett Sverige den tvivelsamma äran att vara ett av EU´s mest våldskriminella samhällen. Under 2008 anmäldes 2.466 tillfällen av mordbrand och grov mordbrand. Man har europeiskt rekord i anmälda våldtäkter - nivån ligger långt högre än i Danmark.

Fler och fler svenskar drömmer nu om att isolera sig i inhängnade och säkra bostadsomården - i USA allat "gated communities". Enligt en undersökning med titeln ”BoTrender08” vill var tredje svensk gärna bo så.

De politiskt korrekta i Sverige har en standardförklaring på några invandrargruppers stora överkriminalitet och den sociala upplösningen. Det är samhällets fel. Man är rasist om man säger, att en del muslimer tagt med sig ett kulturellt bagage, som ger extraordinära svårigheter med att integrerar dem, när de är många.

Men om problemen bara skylls på samhällets dåliga behandling av invandrarna, så måste ju Sverige behandla sina invandrare mycket sämre än Danmark, eftersom problemen är större i Sverige.

Denna simpla logik vill man dock inte finna i den svenska debatten. Tvärtom så blir den svenska elitens kritik av den danska utlänningspolitiken gäll och primitiv i takt med detta växande moras och elitens ökande rädsla för folkliga reaktioner som i Danmark. Senaste exemplet var etts svensk tv-program om ”rasismen” i Danmark*, , som TV2 visade förra veckan..

Sverige visar allt tydligare, hur galet elitens multikulturella expriment kan gå."

Sweden as a horrific example.

Jyllands-Posten

Tack för tipset, Snaphanen!

Politiken

- Det var kun et spørgsmål om tid

Islam: "Familjerna gifter bort sina barn med nära släktingar för att behålla pengarna inom släkten"

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: