söndag, februari 17, 2008

Experterna om invandrarupploppen: Diskriminering? Skitsnack!

Varför sätter unga invandrare eld på byggnade er och bilar? De säger att de känner sig diskriminerade, med de får ta och sluta med att spela offer, säger integrationsexperter.

"Unge indvandrere har i ugens løb sat ild til skoler, biler, og hvad der nu kan brænde flere steder i landet. Selv siger de, at de er frustrerede, fordi de bliver diskrimineret, og at danskere aldrig lukker dem ind i samfundet. I hvert fald ikke derind, hvor der er sjovt at være."

Men den förklaringen avvisar skolinspektören påRådmandsgades Skole, Lise Egholm. Inte heller kultursociologen på Syddansk Universitet, Mehmet Necef, håller med om detta:

.»Jeg er så træt af at høre forskere og eksperter forklare, at unge indvandrere diskrimineres. Det er den samme plade, som de har spillet de seneste 30 år, og det er noget vås,« siger han.

Han mener heller ikke, at danskerne er racister. »Sludder. Danmark har modtaget de unges forældre for 20 år siden. Givet dem lejligheder, sprogkursus og sociale ydelser. Lige nu er økonomien god, og de unge får masser af chancer. De må selv gribe dem,« siger Mehmet Necef.

Läs mer i Jyllands-Posten

Inga kommentarer: