tisdag, februari 19, 2008

Rektorns fru berättade att kvinnorna inte är förtryckta

"Snart ska elever från Malmö åka och måla en stor tavla tillsammans med barn i Saudiarabien. Men flickor och pojkar får inte måla på tavlan tillsammans.

– Jag tror att vi öppnar en dörr om både flickor och pojkar åker iväg på samma grej, säger Limhamn-Bunkeflos utbildningschef Mats Bååth, nyss hemkommen från Saudiarabien.

I Saudiarabien har inte kvinnor rösträtt och i domstolarna väger deras röst bara hälften så tungt som en mans. Skolsystemet är uppdelat i pojk- och flickskolor.

Mats Bååth är särskilt nöjd med kontakterna som togs med flickskolorna. Dessa kontakter kunde dock inte han sköta, eftersom han är man. I stället gjorde hans hustru Lena Bååth, som arbetar på Lärarutbildningen i Malmö, det.

– Lena mötte otroligt stolta och starka kvinnor. Man har ju en bild av att den saudiska kvinnan är förtryckt. Men de sa att den bilden inte stämmer. Nu fick ju i och för sig inte jag träffa dem, men Lena berättade det för mig, säger Mats Bååth."

Sydsvenskan

Den som ska ha äran för att media ändå tar upp detta är Roger på Den Muslimska Friskolan- besök hans blogg ofta!

Den mulimska friskolan

Det är rent för JÄVLIGT att detta får ske!!! Och att Mats Bååth och hans fru har samvete att försköna förtryck bara för att själva ha det bra. Jag hoppas verkligen det finns eko-poliser som tittar på detta.

Det är väl inte så att familjen Bååth har fått tillskott i kassan av Saudiarabien för denna propaganda?

SPRID DETTA!!!!Inga kommentarer: