måndag, februari 18, 2008

Mer gnällspikar....DO nästa!

"17-åriga Fitore Zulfiu går andra året på Selma Lagerlöfgymnasiets hotell- och restaurangprogram. Men hon tillåts inte vara med på de praktiska momenten på Hotell Öresund två dagar i veckan. Orsaken är att hon bär slöja. "

"Fitore Zulfiu har gjort en anmälan till Skolverket. Barn- och elevombudsmannen där, Lars Arenius, säger att det är troligt att Skolverket kommer lämna över ärendet till ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO, för prövning.

Enhetschefen på DO:s tillsyns-enhet, Ann-Christin Hartman, är kritisk mot hur Fitore behandlats.-Det låter inte alls bra. Det låter som tydlig särbehandling. Skol-lagen ska skydda henne mot den här typen av diskriminering. Men det finns kryphål när det gäller praktikplatser. Men då är det särskilt viktigt att skolan skyddar henne mot särbehandlingen. Det här är något vi måste pröva juridiskt, säger hon."

Läs mer i HD

Det är på tiden att man lägger ner DO och kör diskrimineringsärenden genom det vanliga rättssystemet.

Nu har detta blivit en inkomstkälla för invandrare som inte kan få nog av svenska skattemedel...i synnerhet muslimer, får man säga, så att de skötsamma invandrarna slipper dras med i detta.

Inga kommentarer: