tisdag, mars 11, 2008

Nytt röstfiske från FP? Kräver kurs för medborgarskap

"Folkpartiet vill införa en obligatorisk medborgarkurs för alla invandrare som vill bli svenska medborgare."

Förslaget kommer från partiets samråd kring integrationsfrågor och ska nu ut på remiss i partiet. Kursen ska vara omfattande och avgiftsfri och handla om det svenska samhället med dess rättigheter och skyldigheter, ”samt om den värdegrund som samhället bygger på”.

Okunskap ska inte hindra en från att ta tillvara sina rättigheter i Sverige, men inte heller vara en ursäkt för att bryta mot lagen, heter det i materialet.

Alla som flyttar till Sverige i vuxen ålder ska inbjudas till utbildningen. För den som ansöker om svenskt medborgarskap ska det i princip vara ett krav att ha tagit del av informationen i denna medborgarkurs.

Sydsvenskan

Ja, det låter ju så bra. Som alltid med FP. Men har vi sett dem göra något åt alla sina förslag? Det enda jag har sett aktivitet i är Leijonborgs korkade förslag om imamutbildning. Men det går ju hand i hand med allt annat islamfjäskeri de pysslar med i regeringen.

Bra förslag, FP! Men hur ska vi kunna tro på det? Allt ni gör är ju att komma med "förslag"..vilka ni sen tycks glömma fortare vi andra gör det...

Inga kommentarer: