torsdag, mars 06, 2008

"Tvinga invandrarflickor att delta i sexundervisning

"Nytt förslag från Björklund och Sabuni: avskaffa rätten till befrielse från idrottstimmar och sex- och samlevnadsundervisning i skolan.

Rätten till befrielse från olika lektioner i skolan av religiösa och kulturella skäl eller på grund av elevens inställning eller hemmiljö ska helt avskaffas enligt ett folkpartiförslag som läggs fram i dag.

Det är orimligt att den regel om befrielse från obligatorisk undervisning som var tänkt för undantagsfall innebär att mer än var fjärde utlandsfödd flicka inte deltar i viktiga undervisningsmoment i skolan.

Att föräldrar har en annan åsikt än läroplanen om vad barnen ska lära sig innebär inte att de ska kunna förvägra eleverna viss undervisning, skriver utbildningsministern och folkpartiledaren Jan Björklund, integrationsminister Nyamko Sabuni och folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag. "

Läs hela debattinlägget i DN

UPPDATERING:

Givetvis var en svensk shariaförespråkare(?) från Lärarförbundet tvungen att tycka till direkt om detta förslaget. Förvånad? Någon?

""Får inte bli totalkonflikt""

"Eva-Lis Preisz, ordförande i Lärarförbundet, ser att barnen oundvikligen kommer i kläm om de tvingas delta i sim- eller sexualundervisning. Att de kan komma att slitas mellan skolans vilja och föräldrarnas. "

"- Om man stiftar lagar som skapar stora konflikter med föräldrarna blir det en stor press på barnen, som ska leva upp både till vad skolan och föräldrarna kräver, säger Eva-Lis Preisz."

DN

Tack för tipset, Inna Hurry!

Inga kommentarer: