fredag, maj 23, 2008

Från svenska kungahuset till Qatar


"Snart byter Elisabeth Tarras-Wahlberg det svenska hovet mot emiren i världens rikaste land. - Jag är en nyfiken person och tackade ja direkt när jag fick erbjudandet, säger hon till DN.se "

"Det var en internationell headhuntingbyrå som kontaktade Elisabeth Tarras-Wahlberg angående jobbet. Efter en urvalsprocess föll valet på den svenska kronprinsessans närmaste medarbetare. Uppdraget innebär att Elisabeth Tarras-Wahlberg blir rådgivare när det gäller internationella relationer åt emiren Hamad bin Khalifa Al Thani i Qatar."


"Även om Qatar drog sig ur striden kring OMX har emiratet visat intresse för Sverige som investeringsland vid flera tillfällen. Bland annat har infrastruktur som svenska vägar, järnvägar och hamnar lockat. Nyligen öppnade också Qatar Airways en direkt flyglinje mellan landets huvudstad Doha och Stockholm.
- Det finns flera saker som tyder på ett ekonomiskt intresse för Sverige och Qatar är ett framtidsland i en oerhört dynamisk del av världen, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, som kommer att flytta till Doha efter sommaren."

"Hon vill ännu inte uttala sig om Qatars ekonomi, demokrati eller syn på mänskliga rättigheter. "

Tack för tipset, UltraV!

Inga kommentarer: