tisdag, maj 27, 2008

Konvertera till islam eller betala

"”Nationell försoning” är en viktig punkt på Irakkonferensen på torsdag. Men i Södertälje har irakierna inget hopp om att regimen i Bagdad ska kunna garantera säkerheten för de kristna i hemlandet."


"Nagham Basheer var universitets­lärare i Bagdad, och säger att hon flydde sedan hon utsatts för utpressning: konvertera till islam eller betala. Hon anser att premiärminister al-Maliki ”inte ­lever i verkligheten”.


Bassel Yousef och hustrun Laamia al-Sammak säger att de som kristna levde tryggt när Saddam Hussein var president.


– Efter Saddams fall blev det mycket värre, säger Bassel Yousef. Det räcker ju att titta på antalet flyktingar."


SvD


Koranen 9:29:

Striden mot dem, som ej tro på gud och den yttersta dagen, ej helighålla vad gud och hans apostel förklarat heligt och ej bekänna sanningens religion, dem, som fått skriften, nämligen, tills de villigt giva skatt och ödmjuka sig!



FAKTA:


Kostnaden för polisinsatsen vid den stora internationella Irakkonferensen på torsdag blir preliminärt cirka 25 miljoner kronor för skattebetalarna.


Om alla inbjudna gäster tackar ja behövs omkring 1 700 poliser, varav många får lånas in från andra län.


Tips från Exilen om Rapport igår - Spola fram till 06:40:


1.Irakierna skrattade åt Reinfeldts konferens. "Den kommer inte att lösa någonting".


2. På frågan vad irakierna önskar ska förbättras i Irak svarade de att de mycket hellre ville diskutera vad som kan göras för att de ska få det bättre i Sverige.


3. Reinfeldt uttryckte åsikten att han tycker att irakierna själva ska få bestämma om de någonsin ska åka hem igen eller stanna kvar i Sverige.

Inga kommentarer: