måndag, maj 19, 2008

Hårdare tag mot invandrare i Italien

"Över 800 romer har tvingats fly från sina bostäder i förorter till Neapel i Italien. Detta sedan arga folkmassor gått till attack och bränt ner tältläger efter att en tonårig romsk flicka anklagats för att ha försökt stjäla ett litet barn. "

"Attackerna i Neapel är nämligen ingen isolerad händelse. Under lång tid har fördomar mot romerna vuxit sig allt starkare i Italien. De pekas ut som kriminella och smutsiga och användes som slagträ i debatten inför parlamentsvalet för att vinna röster åt Silvio Berlusconi och andra politiker på högerkanten.

När Berlusconi nu vunnit valet lovar han hårdare tag mot papperslösa invandrare och just romer. "En ondskans armé" kallade Berlusconi de tusentals papperslösa invandrare som bor i Italien under valkampanjen. "

"Och efter valet har tongångarna hårdnat än mer. Inrikesminister Roberto Maroni från främlingsfientliga Lega Nord har tagit fram ett paket med lagar som den nytillsatta regeringen väntas besluta om idag fredag. Paketet innebär bland annat hårdare gränskontroller och snabbare avvisningar av papperslösa invandrare, men också att myndigheterna nu ska avhysa romer från tältläger och förstöra deras tillfälliga bostäder.

Samtidigt har Roms nya borgmästare, högerpolitikern Gianni Alemanno, lovat att utvisa 20 000 papperslösa invandrare. "

SvD

Papperslösa? Svensk mediasfavoritord nummer ETT numera!

Det heter ILLEGALA INVANDRARE OCH INGET ANNAT! De blir inte mindre illegala bara för att man "byter benämning" på dem...

Inga kommentarer: