söndag, juli 19, 2009

Nytt lågvattensmärke av Exp(o)ressen: Integrera Skåne

"Vad är det för fel på skåningarna? 8,1 procent av väljarna i Skåne läns södra valkrets säger sig stödja Sverigedemokraterna, enligt en opinionsundersökning av Synovate (DN 17/7)."

"Men samtidigt som Sverigedemokraterna rycker närmare riksdagen visar SOM-institutets stora undersökning att svenskarna i allmänhet är mer positiva till flyktingmottagande än på länge.
Det här understryker än en gång att Sd är en regional företeelse i Skåne och Blekinge."

"
Visst finns det problem med arbetslöshet bland invandrare, men det handlar ju snarare om dåliga regler och diskriminering, än om invandrarna själva. Och med tanke på sammansättningen av Sverigedemokraternas potentiella väljarstöd borde man nog vända på frågeställningen.

Problemet kanske snarare är att delar av den skånska medelklassen inte är särskilt välintegrerad. Man har svårt att anpassa sig till det omgivande samhället och håller sig helst på sin kant."

"
Det om något är ett integrationspolitiskt haveri. Skärp er, skåningar!"

Detta är skrivet av Exp(o)ressens Ledarredaktion - skrämmande! Det låter inte som något som en av Sveriges största tidningars ledarredaktion skulle skriva - snarare som något man skulle läsa på AFAs hemsida.

Bor någon på ledarredaktionen i Skåne och lever i den verklighet de många skåningar och andra svenskar gör idag?

/Fröken Sverige

Hjälp mig att kunna spendera mer tid med bloggen, genom att skänka ett bidrag till
Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS".

Inga kommentarer: