tisdag, oktober 24, 2006

DF kräver att man undersöker ramadans påverkan på barn

PRESSMEDDLANDE:

Dansk Folkepartis utbildningsansvarige, Martin Henriksen, vill ha undersökt vilken påverkan som ramadan, bland annat har på muslimska elevers koncentrationsförmåga under skoltid.


"Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen vil have undersøgt ramadanens indvirkning på muslimske elevers koncentrationsevner og adfærd i dagtimerne. Derudover opfordrer Martin Henriksen undervisningsminister Bertel Haarder til at udarbejde vejledningsmateriale til kommunerne, så de kan håndtere de muslimske elever og forklare forældrene det uhensigtsmæssige i, at deres børn faster i løbet af skoleåret og er oppe til langt ud på natten.

- De seneste uger har folkeskolelærerne især i de større byer igen meldt om elever med koncentrationsbesvær, og flere skoler oplever tomme klasselokaler denne uge, hvor ramadanen kulminerede med den såkaldt Eid-fest. Det er de samme problemer, som vender tilbage år efter år til ramadanen. Nu har vi behov for at få undersøgt området til bunds, understreger Martin Henriksen.

Han henviser til tal fra Undervisningsministeriet, der dokumenterer, at der i dag er 44 skoler i landet, hvor mere end halvdelen af eleverne er såkaldte tosprogede. På 11 skoler udgør de tosprogede 95 procent eller mere af elevantallet. "


- Det er ikke rimeligt over for hverken elever, lærere eller det danske samfund generelt, at skoler nærmest må lukke ned på grund af muslimske højtider og i øvrigt tvinges til at håndtere sløve eller ligefrem aggressive elever på grund af ramadanens påvirkninger, siger Martin Henriksen.

Han påpeger, at også de børn, der ikke faster, bliver påvirket af de mange aktiviteter, der foregår i flere muslimske hjem efter solnedgang.

- Alle forældre har et ansvar for, at deres børn er parate til at modtage undervisning. Det gælder også ved ramadanen. Vi har nu engang indrettet os på en bestemt måde herhjemme, og så må muslimer og andre tilpasse sig det, og ikke omvendt, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti

Inga kommentarer: