tisdag, oktober 10, 2006

Svenska FOMI ger SMR svar på tal


Pressmeddelande [2006-10-10]: Svar på Sveriges muslimska råd

"Svenska Forum mot islamisering (FOMI) betraktar pressmeddelandet från Sveriges muslimska råd (SMR) som ett propagandastycke som i egenskap av detta måste bemötas. SMR fördömer påvens uttalande men inte de våldsdåd runtom i världen som har begåtts som ett resultat av påvens tal. Att SMR kritiserar påven men inte militanta islamister och etablerade terrorgrupper, är ett utslag av hyckleri. SMR vill inte att islam skall kopplas till våld och ondska, men blundar för islamisters våldshandlingar och hot."

"Icke-muslimer ses i själva verket som ”otrogna” och skall enligt Koranen behandlas som andra klassens medborgare – dhimmis – vilket också med få undantag är fallet i muslimska länder idag (se t.ex. den systematiska diskrimineringen av Egyptens kopter). "

"
Slutligen vill FOMI förtydliga vår ståndpunkt: vi accepterar inte några religiöst motiverade inskräkningar i den grundlagsskyddade yttrandefriheten, och motsätter oss ett införande av blasfemilagar, vilket SMR verkar vilja se införda. Därför stödjer vi också påven i den situation som han men i första hand radikala islamister har skapat. Av samma anledning fördömer vi utan undantag varje våldsdåd som begås av religiösa extremister, oavsett vilken religion de säger sig följa. Vi fördömer därför mordet av syster Leonella Sgorbati i Somalia. Vi fördömer likaledes de hot som riktas av islamister mot västerländska intellektuella som öppet kritiserar islam (nu senast Robert Redeker). FOMI tar avstånd från alla dylika religiöst motiverade våldshandlingar och hot om våld. Vi skulle önska att SMR gjorde detsamma."

Läs hela pressmeddelandet och diskutera det på Svenska FOMI´s forum.


"Svenska FOMI bemöter SMR:s uttalande om påven"

Inga kommentarer: