söndag, juli 22, 2007

Försvaret enbart symboliskt

"Sverige har efter åratal av existensiell ångest och svarta budgethål till sist strukit flagg, tömt mobiliseringsförråden och flytt fältet. Vi har inte bara avvecklat vårt territorella försvar - vi har i själva verket avvecklat varje tanke på ett sådant, skriver professor Wilhelm Agrell."

"Den multinationella förbrödringens antagna säkerhetsgaranti är mycket osäkrare än det kalla krigets numera också för den svenska allmän­heten kända västliga återförsäkringar. Dessa byggde inte på ­föreställningar om politisk belöning utan på västmakternas strategiska kalkyler och operativa överväganden. Sverige skulle hjälpas därför att detta låg i västmakternas intresse. Och Sverige kunde hjälpas därför att landet förfogade över tillräckliga egna resurser för att göra hjälpen meningsfull."

Läs mer SvD

Kort och gott: Om vi blir utsatta för ett rent krigshot, och har det svaga försvar vi har idag - så kommer vi troligen inte få den hjälpen från NATO, som våra politiker iskallt räknar med.

Det är meningslöst att hjälpa ett allt för svagt land. Alltså låter man bli att stötta oss, och hjälper istället de länder som uppvisar styrkan att kunna resa sig, efter att de fått hjälp. Om Anders Borg skär ännu mer i vårt försvar, så är Sverige dödsdömt i händelse av krig.

Att det ska vara så otroligt svårt för våra politiker att FATTA att vi behöver ett stärkt försvar - inte ett försvagat?

När ska de lyssna på de sakkunniga inom försvaret? Istället för att sitta i sin skyddade verkstad (Regering/Riksdag) och leta sätt att finansiera nya skattesänkningar för de redan rika....

Inga kommentarer: