onsdag, februari 13, 2008

KLISTRAD- NYA INLÄGG UNDER: En försvenskade imam – nej tack

"I de islamiska kretsarna gapskrattar man högljudd åt den eventuella självutnämnda övermyndigheten som vill gallra bort extremiska idéer inom Islam. Imamer och deras uppfattningar, likasom deras predikat lär följa sina redan etablerade auktoriteter bland andra från Sauda Arabien, Iran, Egypten och Pakistan.

Som väntat kvarstår av det hela utspelet en utbildning inom språk- och samhällskunskap för imamer. Imamen vid Stockholms moské och flertals andar islamiska organisationer har genast välkomnat statliga pengar till en sådan utbildning.

Huruvida en sådan utbildning kan förankras inom gymnasial eller högskolenivå är irrelevant. Det viktigaste är att inse att med en sådan satsning ger man uppenbarligen falsk status åt så kallade ”utbildade imamer”, det kommer att släppa imamerna alltmer i det offentliga rummet, det kommer att rättfärdiga deras predikan.

Att det hela ska finansieras med skattepengar är en annan absurt dimension i frågan.En sådan satsning är båda fel och farlig. Inte konstigt att islamiska grupperingar i Sverige redan från början har välkomnat förslaget. Lars Lejonborg och regeringen kan kalla förslaget vad de vill men de borde bespara så kallade muslimer från en sådan björntjänst."

"Vi vill framföra våra protester emot Lars Lejonborg, den svenska regeringens högskoleministers planer när det gäller imamskolor.

Våra krav består av:- inga statliga pengar till religiösa verksamheter och i synnerhet de islamiska rörelserna- principerna för ett sekulärt samhälle som finns i den svenska grundlagen ska gälla även för invånare med annan härkomst- islam liksom andra religioner är en fri – och privat val för vuxna människor därför bör all inblandning av imamer och islamiska rörelser i offentlig verksamhet förbjudas"

Besök sidan, En försvenskade imam – nej tack , och skriv under MOT en svensk imamutbildning! Sprid denna länk!!

Inga kommentarer: