lördag, februari 16, 2008

Iran avvisar danska politiker - Villy Søvndal (SF): "De måste ha ätit småspik..."

Det iranska parlamentet kräver att danska Udenrigspolitisk Nævn fördömer att muhammedteckningarna åter har visats i media. Om inte, så är Udenrigspolitisk Nævn inte välkomna till Iran, som de skulle resa till på måndag.

"Det iranske parlaments udvalg for udenrigsanliggender og national sikkerhed erklærer, at parlamentet kun er villig til at mødes med Udenrigspolitisk Nævn i Teheran, hvis Folketinget og i særdeleshed Udenrigspolitisk Nævn fordømmer denne "dumme" handling, som det hedder om den nye offentliggørelse af en Muhammedtegning."

Jyllands-Posten

"SF's formand Villy Søvndal mener ikke, at Udenrigspolitisk Nævn skal rejse til Iran, hvis rejsen kun kan gennemføres på betingelse af, at de danske politikere fordømmer genoptrykningen af Muhammedtegningerne."

"De må have spist søm."

"Jamen, så bliver der jo ingen rejse. Det iranske styre skal ikke bestemme, hvad jeg skal mene, og jeg vil under ingen omstændigheder kritisere genoptrykningen af Muhammedtegningerne. Hvis der er hold i sagen om konkrete mordplaner mod en af tegnerne, så er det meget, meget alvorligt. Jeg kan simpelthen ikke tage alvorligt, at det iranske parlament gør nogle satiriske tegninger til et storpolitisk slagsmål."

"Det er det iranske islamistiske regime, som skal fordømmes for deres grove krænkelse af menneskerettigheder."

Jyllands-Posten

Inga kommentarer: