söndag, februari 03, 2008

Misslyckandet i bilder

"Det finns ett antal frågor där vi alla har på känn lite till mans hur det ligger till men som det är svårt, för att inte säga omöjligt, att uttala sig om eftersom officiell statistik antingen saknas eller också är svår att uppbringa.

Uppgifter om invandrares deltagande på arbetsmarknaden är ett sådant område. Men Socialstyrelsen har faktiskt, i tysthet, låtit publicera siffror som är ett förfärande bevis för den svenska integrationspolitikens fundamentala misslyckande.

Publikation ifråga är Social Rapport 2006 (senast tillgängliga, PDF). Det är en diger samling statistik av svenska förhållanden på arbets-, bostads-, förmåns- och de allmänna socialområdena under åren 1992-2002. Med sina 372 sidor innehåller den en mängd intressant information om tillståndet i Sverige. Vad beträffar arbetsmarknaden återfinns data om hur arbetslösheten fördelar sig på ett otal olika grupper i samhället; unga och gamla, män och kvinnor, stadsbor och landsbygdsbor… samt svenskar och invandrare. Det är det sista förhållandet som förtjänar en närmare granskning, för den sortens siffror är vi sannerligen inte bortskämda med i landet där Statistiska Centralbyrån annars tabulerar precis allting i vår centralplanerade tillvaro."

Läs HELA inlägget och se grafik på Falkblick

Inga kommentarer: