torsdag, februari 14, 2008

Nej till långärmat på McDonalds


"Slöja och långärmade kläder – det är en viktig del av 19-åriga Rita Hayatlahs tro. Men när hon sökte jobb på McDonalds blev det nej. Skälet: för långa ärmar är en fara för hygienen säger restaurangchefen. Nu utreder ombudsmannen mot etnisk diskriminering ärendet. "

"På McDonalds i Angered försvarar man dock det inträffade med hänvisning just till svenska myndigheters regler.

– Hon måste kunna tvätta händerna och underarmen minst en gång i timmen. Då kan hon inte ha en tröja med långa ärmar på sig, säger restaurangchefen Sardar Ahmad.

Kan hon inte dra upp ärmarna när hon tvättar sig?
– Det kan finnas bakterier på tröjan när hon arbetar. Hon kan ju inte tvätta tröjan en gång i timmen.
Rita Hayatlah har dock svårt att förstå argumenten.
– Varför skulle jag inte kunna tvätta mina händer och armar? Det finns toaletter precis där man jobbar som jag kan gå in på, säger hon till SvD.se. "

Tack för tipset, Anonym!

Jasså? Hon vill gå in på en toalett full med bakterier, för att dra upp ärmarna?

Men behöver man inte tänka alls om man är troende muslim, eller? Det måste ta slut på dessa särlagskrav som numera strömmar in på daglig basis.

Och ni som inte tänkt på det innan...tänk på att DO och domstolar betalas med er skatt! Vill ni inte hellre att den ska gå till till exempel vården för er farfar och till bra skolor? Eller är det okay att folk dör av cancer bara för sådant här ska tragglas i all evighet för skattemedel?

BRA, McDonalds! Nu kommer jag fortsätta att handla hos er för att ni håller på hygienen!

Inga kommentarer: