torsdag, februari 14, 2008

Søren Krarup siger nej til at besøge Iran

"Som medlem af Udenrigspolitisk Nævn skulle Søren Krarup sammen med nævnet besøge Iran 18. – 21. februar. Men Søren Krarup har besluttet at sige nej til at aflægge besøg i Khomeinis og Ahmadinejads Iran.

- Jeg har i et stykke tid overvejet, om man kunne forsvare at aflægge officielt besøg i et så uhyggeligt diktatur, siger Søren Krarup.

- Men de seneste dages begivenheder har afgjort sagen. At dette Iran tillader sig at tilkalde den danske ambassadør i Teheran til det iranske udenrigsministerium for at anklage Danmark, fordi danske aviser trykker tegneren Kurt Westergaards Muhammed-tegning, er for groft. Vi skal ikke finde os i at blive skældt ud, fordi vi har ytringsfrihed. Vi skal ikke finde os i, at diktaturstater vil forbyde os at hævde det frie ord.

- At en sådan uanstændighed finder sted samtidig med, at den danske tegner er truet af mordtrusler fra samme hold som det islamiske Teheran, gør situationen særligt oprørende, tilføjer Søren Krarup.

- Det forekommer mig umuligt at omgås sådanne kredse og kræfter, også selv om de sidder på de højeste poster, og jeg aflyser derfor besøget for mit vedkommende, siger han."

Inga kommentarer: