fredag, februari 01, 2008

Unga värstingar kan få jobb vid Skånepolisen

"Skånes länspolismästare Eva Årestad Radner vill under tre år låta tjugofem unga värstingar pröva på polisyrket. Idén är hämtad från Södertälje. De tjugofem ska utgöra goda förebilder för andra invandrarungdomar. Och göra polisen till en förebild i samhället."

"Regeringen tar i vår ställning till en samlad ansökan för tre polismyndigheter. Länspolischeferna i Malmö, Göteborg och Stockholm vill ha totalt etthundra miljoner kronor för det tänkta projektet. I Malmö kan länspolismästare Eva Årestad Radner få tio miljoner kronor från regeringen och lika mycket från ESF för att under tre år, 2009–11, anställa tjugofem ungdomar med utomnordisk bakgrund. "

"I Södertälje mötte de deltagande ungdomarna först skepsis bland andra poliser, som såg det som obefogat med en ”gräddfil” för invandrare. Någon försökte till och med stoppa projektet. "

Läs hela inlägget på Sydsvenskan

Ja, ni som har skaffat er svenska och skötsamma barn, ni kan lugnt räkna med att de aldrig kommer få gratis körkort av kommunen eller en chans att börja vid polisen i en speciell guldfil....

Tänker ni fortsätta att rösta på de "sju systrarna" ändå? Eller tänker ni ta ert ansvar för landets barn?

Och för den delen: POLISEN ÄR EN FÖREBILD I SAMHÄLLET! Det behöver knappast väluppfostrade och skötsamma människor påminnas om. Och det behövs heller inte tjugofem UTOMNORDISKA värstingar för att bevisa det...

Inga kommentarer: